Κλινικό, Σεμινάριο, Εσωτερικής, Παθολογίας, Φοιτητές  2ο Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας για Φοιτητές και Απόφοιτους Ιατρικής (Που και πότε)

Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας για Φοιτητές (Που και πότε) 

Μια από τις μεγαλύτερες δράσεις του παραρτήματος Πατρών είναι το Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας για Φοιτητές και Απόφοιτους Ιατρικής που τελείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Τμήμα και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Σεπτέμβριο του 2014 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το 1ο Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας για Φοιτητές και Απόφοιτους Ιατρικής,  που απευθύνθηκε σε φοιτητές  και αποφοίτους ιατρικής , φοιτητές επιστημών υγείας και συναφών σχολών καθώς και σε άτομα που ασχολούνται με τον ιατρικό χώρο και την εσωτερική παθολογία και γνώρισε μαζικότατη αποδοχή συγκεντρώνοντας 400 συμμετέχοντες.


Φέτος από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015 στο συνεδριακό και εκθεσιακό χώρο της Αγοράς Αργύρη στην πόλη της Πάτρας θα πραγματοποιηθεί το 2ο Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας για Φοιτητές και Απόφοιτους Ιατρικής. Το σεμινάριο θα είναι ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ και  θα συμπεριλαμβάνει κλινικά φροντιστήρια, στρογγυλές τράπεζες, διαδραστικές διαλέξεις και επιλεγμένα workshops με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων με μεγάλη κλινική εμπειρία και αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο από Πανεπιστημιακά και Ιατρικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Σκοπός του Σεμιναρίου αυτού είναι να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των συμμετεχόντων και να αποσαφηνιστούν απορίες που έχουν δημιουργηθεί πάνω σε βασικά ζητήματα της Εσωτερικής Παθολογίας κατά την άσκησή της σε κλινικό επίπεδο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Σεμιναρίου http://ccim.gr/

Οι παραπάνω στόχοι θα τεθούν και θα επεκταθούν και στο 22ο Ε.Σ.Φ.Ι.Ε ΚΑΙ 10ο ΔΙΕΘΝΕΣ  FORUM που θα πραγματοποιηθούν από τις 13 έως τις 15 Μαΐου 2016 στην ΠΑΤΡΑ και στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε ενεργά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) είναι ο μεγαλύτερος πανελλήνιος ιατρικός φοιτητικός σύλλογος και αποτελεί μια μη Κερδοσκοπική  εταιρία με πολλαπλή δραστηριοποίηση στα πλαίσια του εθελοντισμού. Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. αποτελείται από επτά παραρτήματα (ένα σε κάθε ιατρική σχολή της χώρας ). Αριθμεί συνολικά πάνω από 3.000 μέλη και διοργανώνει ετησίως το  Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Σ.Φ.Ι.Ε) και διεθνές Forum  Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδος  που αποτελεί τη σπουδαιότερη επιστημονική εκδήλωση της και το μεγαλύτερο κοινωνικό θεσμό του φοιτητικού κόσμου. 

Το παράρτημα  της Πάτρας τα τελευταία χρόνια κατέχει ένα πολύ ιδιαίτερο και συνάμα  συναρπαστικό κομμάτι  στην πλούσια  ιστορία της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της Ιατρικής Σχολής Πατρών μέσω του μεγάλου όγκου των δραστηριοτήτων του καθώς και των συνεργασιών που έχει αναπτύξει με μεγάλο αριθμό ιατρικών επιστημονικών οργανώσεων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr