Άδεια η Πάτρα χωρίς τους φοιτητές της!! Άδεια η Πάτρα χωρίς τους φοιτητές της!!

Άδεια η Πάτρα χωρίς τους φοιτητές της

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι φοιτητές που έφυγαν, «άδειασαν» το κέντρο και τα στέκια της πόλης

Μπορεί το βράδυ του Σαββάτου να γινόταν χαμός στην Πάολα, μπορεί τα καταστήματα στην παραλιακή του Ρίου να είχαν αρκετό κόσμο, αλλά την ίδια ώρα στα μαγαζιά μέσα στο κέντρο της Πάτρας η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική.


Νύχτα Σαββάτου και η πόλη της Πάτρας ήταν σχεδόν άδεια. Μετά από πολλές νύχτες Σαββάτου για πρώτη φορά μπορούσε να δει κανείς τα μαγαζιά στον πεζόδρομο της να μην έχουν κόσμο, τα περισσότερα τραπέζια να είναι κενά και με ευκολία να μπορείς να κάτσεις όπου ήθελες.

Γεροκωστοπούλου

Παρόμοιο όμως το σκηνικό και στα υπόλοιπα βραδινά στέκια της πόλης σύμφωνα με το patrasevents. Η Γεροκωστοπούλου δεν είχε κόσμο, ενώ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου τα περισσότερα καταστήματα ήταν ή άδεια ή μισό – άδεια από κόσμο.

Τριών Ναυάρχων

Ίδια κατάσταση στην Τριών Ναυάρχων που άλλα βράδια καλοκαιριού ήταν γεμάτα από κόσμο, ίδια περίπου στα καταστήματα της άνω πόλης και ακόμα χειρότερα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Δεν ήταν μόνο τα καταστήματα άδεια, ήταν και οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης σχεδόν αδειανοί. Φαίνεται λοιπόν ότι από την μία ο καύσωνας και οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν τους Πατρινούς στο να φύγουν από το κλεινόν άστυ και να προτιμήσουν για την νυχτερινή της έξοδο ένα παραθαλάσσιο μέρος.

Από την άλλη η καλοκαιρινή φυγή των φοιτητών που έδιναν μια ζωντάνια στη νύχτα της Πάτρας, είχαν σαν αποτέλεσμα η πόλη να αδειάσει το βράδυ του Σαββάτου. Και αυτή η εικόνα λογικά θα κρατήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ήδη, άλλωστε, κάποια από τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της πόλης ετοιμάζονται να κλείσουν ή έχουν κλείσει από τώρα για καλοκαίρι.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr