Formula Student: Το νέο μονοθέσιο του Πανεπιστημίου Πατρών καινοτομεί - Δείτε φωτογραφίες Formula Student: Το νέο μονοθέσιο του Πανεπιστημίου Πατρών καινοτομεί - Δείτε φωτογραφίες

Το νέο μονοθέσιο του Πανεπιστημίου Πατρών καινοτομεί

Η ομάδα της "Formula Student"ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο που θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή

Σε εργασίες βελτίωσης και καινοτομίας που ξεφεύγουν από το πλαίσιο ενός διεθνούς διαγωνισμού, έχουν προχωρήσει τα μέλη της ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών που έχουν δημιουργήσει το ηλεκτρικό μονοθέσιο F1.


Πρόκειται για το μοντέλο που τον Αύγουστο του 2014 σάρωσε τα βραβεία του διεθνή διαγωνισμού "Formula Student".  Όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν τα παιδιά της ομάδας "Formoula Student", έχουν πέσει με τα… μούτρα στην δουλειά, εργαζόμενοι εντατικά σε όλα τα επίπεδα για να προχωρήσουν στην κατασκευή του νέου τους μονοθέσιου αυτοκινήτου που θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

Το νέο F1 της ομάδας, όπως διαβάζουμε στο 4troxoi, θα σηματοδοτεί μία νέα εποχή, καθώς το μοντέλο του θα εφαρμόσει στην πράξη ακόμα περισσότερες καινοτομίες σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Συγκεκριμένα, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω μείωση του ήδη χαμηλού βάρους (κατά 20%!), ενώ η χρήση (για πρώτη φορά) ενός σχεδιασμένου από την ομάδα κιβωτίου ταχυτήτων θα αυξήσει την ροπή στους κινητήριους τροχούς κατά 25%.

Κερασάκι στην τούρτα των επιδόσεων αποτελεί η μετεξέλιξη του αεροδυναμικού πακέτου, το οποίο παρά τους πολύ πιο περιοριστικούς και αυστηρούς νέους κανονισμούς, παράγει την διπλάσια κάθετη δύναμη, συγκριτικά με το προηγούμενο F1.

Πέρα από τις επιδόσεις όμως, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις μεθόδους παραγωγής ώστε να γίνουν πιο γρήγορες και αποδοτικές, με σαφώς χαμηλότερο κόστος.

Δείτε φωτογραφίες από τις δοκιμές του νέου αυτοκινήτου της ομάδας από το περιοδικό 4 Τροχοί και την ειδική του έκδοση «Το Μέλλον της Αυτοκίνησης».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr