Το πανεπιστήμιο που διαθέτει μία από τις καλύτερες φοιτητικές εστίες που υπάρχουν στην χώρα Το πανεπιστήμιο που διαθέτει μία από τις καλύτερες φοιτητικές εστίες που υπάρχουν στην χώρα

Το πανεπιστήμιο που διαθέτει μία από τις καλύτερες φοιτητικές εστίες που υπάρχουν στην χώρα.

Τα εύσημα αποδίδει στην φοιτητική εστία μεγάλη πανελλαδική έρευνα.

Μία από τις καλύτερες φοιτητικές εστίες που υπάρχουν στην χώρα αναδείχτηκε αυτή του Πανεπιστημίου Πατρών.


Αυτό τουλάχιστον έδειξε μία μεγάλη πανελλαδική έρευνα που έγινε για τις φοιτητικές εστίες που φιλοξενούνται στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Η έρευνα που εξέτασε την χωρητικότητα, αλλά και την κατάσταση που βρίσκονται οι χώροι και τα δωμάτια των φοιτητικών εστιών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απέδωσε τα εύσημα στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία κλείνει φέτος 36 χρόνια ζωής, έχοντας κατασκευαστεί το 1978.

Η εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, φιλοξενεί πάνω από 700 άτομα και διαθέτει 680 δωμάτια, ενώ άλλοι 100 φοιτητές διαμένουν σε ξενοδοχείο τα δωμάτια του οποίου μισθώνει η εστία.

Παράλληλα, στην φοιτητική εστία σιτίζονται καθημερινά 6.200 άτομα, ενώ το εστιατόριο της, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν σε τέτοιους χώρους στην Ελλάδα.

estiatorio panepisthmiou patron

Σημειώνουμε ότι στους φοιτητές που διαμένουν στην εστία διατίθενται, θέατρο, χώροι άθλησης, free wi-fi, κολυμβητήριο με σάουνα και βιβλιοθήκη. Εκτείνεται δε, σε μία έκταση 80.000 τετραγωνικών μέτρων και είναι ένα από τα πιο ζωντανά μέλη της Πανεπιστημιούπολης, δίνοντας ζωή με την ύπαρξη της στο Πανεπιστήμιο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr