Η Σύγκλητος εκδιώκει Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάτρας με μεγάλη έρευνα και Πρόγραμμα 3 εκ.ευρώ Η Σύγκλητος εκδιώκει Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάτρας με μεγάλη έρευνα και Πρόγραμμα 3 εκ.ευρώ

Η Σύγκλητος εκδιώκει Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάτρας με μεγάλη έρευνα και Πρόγραμμα 3 εκ.ευρώ

Την έντονη αντίδραση του καθηγητή Χημείας Γιάννη Ματσούκη ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε προ διετίας έχει προκαλέσει η απόφαση της Συγκλήτου του ΑΕΙ και η απόφαση του Τομεάρχη του Τμήματος Χημείας, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει πλέον να παραδώσει τους χώρους του γραφείου του και το μη αναλώσιμο υλικό στους Διευθυντές των Τομέων ή στους Προέδρους των Τμημάτων που ανήκουν.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ματσούκας επισημαίνει:


Για να μην διερωτάται η Πανεπιστημιακή Κοινότητα για το σκεπτικό της απόφασης της Συγκλήτου, σας γνωρίζω επιστολή του Τομεάρχη του Α΄ Τομέα του Τμήματος Χημείας στις 11/5/2015 – χωρίς πρακτικά και χωρίς τις τοποθετήσεις των μελών ΔΕΠ του Τομέα – με την οποία μου γνωρίζει ότι πρέπει να αποχωρήσω από το γραφείο μου και συνεπώς και από το εργαστήριο μου.

Να σημειωθεί ότι έχω επανειλημμένα ενημερώσει με επιστολές μου τον Τομεάρχη, την Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας, τον Κοσμήτορα ΣΘΕ και την Πρύτανη, ότι έχω πολλές ακαδημαϊκές υποχρεώσεις στο Τμήμα Χημείας, γεγονός το οποίο παραβλέπεται. Μεταξύ άλλων, επιβλέπω μεταπτυχιακούς φοιτητές και είναι εν εξελίξει το Πρόγραμμα «Συνεργασία», προϋπολογισμού 3.000.000€, του οποίου είμαι επιστημονικός υπεύθυνος και υπόλογος. Επιπλέον, είμαι συντονιστής πολλών διεθνών συνεργασιών. Η απομάκρυνσή μου από το γραφείο μου συνεπάγεται τη διακοπή αυτού του έργου.

Λυπάμαι γιατί προκειμένου να εκδιωχθώ εγώ, υποβάλλεται σε ταλαιπωρία ολόκληρο το Πανεπιστήμιο.

Στο μεταξύ, ο Καθηγητής Χημείας κ. Γιάννης Ματσούκας είχε συνάντηση και κατ΄ ιδίαν συζήτηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015,όπου ο καθηγητής ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την έρευνα που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήματα Χημείας και Ιατρικής) καθώς και στην Eldrug που στεγάζεται στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, η οποία έχει στόχο τη διενέργεια κλινικών δοκιμών καινοτομικού φαρμακευτικού προϊόντος που έχει παραχθεί μετά από πολυετή έρευνα της ερευνητικής του ομάδας.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, χαρακτηρίζοντας αυτό το έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr