Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών πάνε μέσω "Erasmous Mundus" στην Βραζιλία! Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών πάνε μέσω "Erasmous Mundus" στην Βραζιλία!

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών πάνε μέσω "Erasmous Mundus" στην Βραζιλία!

Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το μοναδικό ΑΕΙ της Ελλάδας που συμμετέχει στο διακρατικό αυτό πρόγραμμα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, το μοναδικό ΑΕΙ της Ελλάδας που συμμετέχει στο διακρατικό πρόγραμμα IBRASIL – ERASMUS MUNDUS (2014-2017), υπέβαλε, το φετινό ακαδημαϊκό έτος, συνολικά πέντε (5) αιτήσεις για διαφορετικούς τύπους κινητικότητας, που ήταν από τους υψηλότερους αριθμούς αιτήσεων από τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.


Αποτέλεσμα της συμμετοχής μας στη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 16-17/4/2015, ήταν η επιλογή των τεσσάρων υποψηφιοτήτων του Πανεπιστημίου μας, ως εξής:

(1) επιλέχθηκε ο μοναδικός Ευρωπαίος ακαδημαϊκός που θα επισκεφθεί τη Βραζιλία με το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, ο καθηγητής του Τμ. Ιατρικής Ν. Παλληκαράκης, προκειμένου να αναπτύξει συνεργασίες στη βιοϊατρική τεχνολογία με το Πανεπιστήμιο του Παρανά, και

(2) επιλέχθηκαν και οι τρεις προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών που είχαν υποβάλει αιτήσεις, για να φοιτήσουν για διάστημα 5 μηνών σε 3 διαφορετικά πανεπιστήμια της Βραζιλίας.

Επίσης, αναπτύχθηκε δυναμική συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων της Βραζιλίας και Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών / Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ επελέγησαν και δύο εισερχόμενες φοιτήτριες από τη Βραζιλία για να φοιτήσουν το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου μας, ολοκληρώνοντας τη διηπειρωτική αυτή συμφωνία.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr