Οι φοιτητές των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου ψήφισαν υπερ της μεταφοράς τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ολοκληρώθηκαν χθες αργά το απόγευμα οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών Συλλόγων των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου με βασικό ζήτημα την πιθανότητα της μεταφοράς των Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και της λειτουργίας τους εκεί, μετά και την ξεκάθαρη «ενθάρρυνση»  που έλαβαν σχετικά από την πρυτανεία του Πανεπιστήμιου και τις αλλεπάλληλες «παραινετικές» δηλώσεις της πρυτάνεως κ. Κυριαζοπούλου.

Το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο, ενώ υπάρχει μια διάχυτη ικανοποίηση που τα προβλήματα των Τμημάτων μπήκαν πλέον στο επίκεντρο της συζήτησης. Πέρα από κάποιες επισημάνσεις που υπήρχαν , σχετικά με την διαφύλαξη και ενίσχυση του ρόλoυ τους, την ομαλή λειτουργία όταν γίνει η μεταφορά κλπ, είναι χαρακτηριστικό πως οι φωνές κατά της μεταφοράς ήταν από ελάχιστες έως μηδαμινές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, στο τμήμα ΔΕΑΠΤ ψήφισαν περί τους 250 φοιτητές και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε ούτε μία ψήφος κατά της μεταφοράς… Ομόφωνο ήταν το αποτέλεσμα και στο ΔΠΦΠ με 200 περίπου φοιτητές να ψηφίζουν υπέρ της μεταφοράς στην Πάτρα.


Πάντως, σύμφωνα με φοιτητές, τονίστηκε ιδιαίτερα  στις Γενικές Συνελεύσεις ότι πρέπει να τεθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που μόνο αν υπάρξει επίσημη δέσμευση ότι θα τηρηθούν, θα εξακολουθήσει να ισχύει η απόφαση. Για παράδειγμα το θέμα της φοιτητικής μεριμνας στην Πάτρα, της διασφάλισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, της μη συγχώνευσης ή απορρόφησης από άλλα Τμήματα κλπ.  Υπάρχουν όμως και άλλα αιτήματα, όπως η μετεξέλιξη του Τμήματος ΔΠΦΠ σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, κάτι που θεωρείται πάντως αδύνατο να γίνει, ή η ενίσχυση των μαθημάτων στο ΔΕΑΠΤ με αναπληρώσεις από καθηγητές ομοειδών Τμημάτων.

Σε ότι άφορα την απόφαση των φοιτητών στο Τμήμα ΔΠΠΝΤ, η ενημέρωση είναι ελλιπής προς το παρόν αλλά φέρεται  στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος να μην τέθηκε θέμα ψηφοφορίας για τη μεταφορά των τμημάτων, απλά συζητήθηκε ως ενδεχόμενο και προτάθηκε μεταξύ άλλων οι φοιτητές να έχουν πρώτα μια πλήρη εικόνα για το που θα στεγαστεί το τμήμα εάν μεταφερθεί, πως θα λειτουργήσει κλπ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr