Δήλωση «βόμβα» της Πρυτάνεως του Πανεπιστήμιου Πατρών - Πιθανή η μεταφορά των τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα

Αίσθηση προκαλεί η δημόσια δήλωση που έκανε το πρωί της Παρασκευής η Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου στους καταληψίες φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου ΔΕΑΠΤ, ΔΠΠΝΤ και ΔΠΦΠ που σήμερα προχώρησαν στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρύτανης είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους καταληψίες φοιτητές και όπως μεταφέρουν φοιτητές που ήταν παρόντες, έγινε και πάλι αναφορά στο «βάρος» που αποτελούν τα Τμήματα του Αγρινίου, στο -υποχρηματοδοτούμενο- Πανεπιστήμιο της Πάτρας, μιλώντας για πρώτη φορά ανοικτά για το ενδεχόμενο τα Τμήματα να μεταφερθούν στην Πάτρα.

Αν είσαι Φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών και θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ νέα που σε αφορούν ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα το πρωί η κα. Κυριαζοπούλου βρέθηκε στην είσοδο του γραφείου της «αντιμέτωπη» με περίπου 150 φοιτητές που απο τα ξημερώματα ήταν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για να κάνουν την κατάληψη και τους εξήγησε πως τρία μπορεί να είναι τα ενδεχόμενα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα: Ή τα Τμήματα να μετατραπούν και πάλι σε Πανεπιστήμιο, ή να υπάρξει ενίσχυση των κονδυλίων ή τελικά τα Τμήματα να μεταφερθούν στην Πάτρα.


Να σημειωθεί πως οι φοιτητές βρίσκονται ακόμη στην πρυτανεία συνεχίζοντας την κατάληψη ενώ έχει συμφωνηθεί να υπάρχει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με εκπροσώπους των φοιτητών και την πρυτανεία. Ζητήθηκε μάλιστα από τους φοίτητες να σταματήσουν την κατάληψη, χωρίς όμως να το δεχτούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ΑΠΕ οι φοιτητές έχουν ως αίτημα τη μεταφορά τους στηνΠάτρα, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται πως έθεσαν και τονίζουν πως αυτό που τους ενδιαφέρει «είναι η επίλυση των προβλημάτων τους και το πτυχίο τους».

τμήματα Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών 

Τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελών της Πρυτανικής Αρχής στα τρία Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που χωροταξικά παραμένουν στο Αγρίνιο, για την ενημέρωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η Πρύτανις και οι αρμόδιοι Αναπληρωτές Πρυτάνεως συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις των αντίστοιχων Τμημάτων, ενώ συναντήθηκαν και με εκπροσώπους των φοιτητών. Η Πρυτανεία θεωρεί άμεση προτεραιότητα τη λήψη αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων τού Πανεπιστημίου Πατρών που χωροταξικά παραμένουν στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με τους φοιτητές τους, για την οριστική λύση του προβλήματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι δύσκολη η λειτουργία του Πανεπιστημίου σε δύο διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις, με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους και, ιδιαίτερα, με τόσο χαμηλό κρατικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ακαδημαϊκή υπόσταση και εξέλιξη των, ήδη εξαιρετικών, τριών Τμημάτων, καθώς και τη διευθέτηση του προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους. Κατά την επίσκεψη αυτή, αντιμετωπίστηκε και το ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα της σίτισης των φοιτητών που είχε ανακύψει το τελευταίο διάστημα. Προσωρινά, και έως να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο στον προβλεπόμενο διαγωνισμό, ανατέθηκε η σίτιση σε τοπική επιχείρηση τροφοδοσίας.

Περισσότερα νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr