Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι φοιτητές που θα λάβουν εξάμηνες υποτροφίες, 1500€ το μήνα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι φοιτητές που θα λάβουν εξάμηνες υποτροφίες, 1500€ το μήνα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών, στα πλαίσια της δράσης της για την ενίσχυση των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, προκήρυξε 10 εξάμηνες υποτροφίες για προπτυχιακούς φοιτητές. Η οικονομική ενίσχυση αποσκοπεί στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), με απώτερο στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει εισοδηματικών, κοινωνικών κριτηρίων και ακαδημαϊκής επίδοσης.

Η κάθε υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 1500 € και παρέχεται για διάστημα 6 μηνών.


Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι Έλληνες και αλλοδαποί προπτυχιακοί φοιτητές όλων των Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και Τμημάτων και Σχολών που έχουν ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Δεν λαμβάνουν καθ’ όλη διάρκεια του προγράμματος υποτροφία άλλου δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα για οποιαδήποτε αιτία.
  2. Δεν είναι πτυχιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ/ΤΕΙ.
  3. Έχουν εξεταστεί επιτυχώς τουλάχιστον στο πενήντα τοις εκατό (50%) των μαθημάτων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών τους του ακαδημαϊκού έτους 2021‐2022, πλην των πρωτοετών.
  4. Διατηρούν την ιδιότητα του ενεργού προπτυχιακού φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών καθόλη τη διάρκεια της ανάθεσης.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 15099/10.2.2023 Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την χορήγηση 10  Υποτροφιών στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Απόφαση υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου 3 “Υποστήριξη παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών” της Πράξης “Υποστήριξη παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών”»,  με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Μ. Μαραγκό ανακοινώνεται το Πρακτικό Αξιολόγησης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ανωτέρω Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Ενστάσεις επί του αποτελέσματος μπορούν να υποβληθούν στον ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Πατρών εντός 5 ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της ημέρας ανάρτησης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης έως 20 Mαρτίου 2023 και ώρα 2:00 μ.μ.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή σε έντυπη μορφή στη Μονάδα Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΛΚΕ υπόψιν κας Μ. Αγκότη.

Τα αποτελέσματα


Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr