Σε κατάληψη προχωρούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο

Πολύπλευρα είναι τα προβλήματα για τους φοιτητές στα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου και ένα από αυτά αφορά τη σίτιση για το οποίο καταγγέλλεται πως η διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών έδειξε ολιγωρία.

Όπως είναι γνωστό, δεν προχώρησε η διαδικασία σίτισης των φοιτητών με αποτέλεσμα η λέσχη να παραμένει κλειστή από την Δευτέρα, αφού δεν έχει υπάρξει οριστική διευθέτηση της σύμβασης του Πανεπιστημίου Πατρών με τον ανάδοχο.

Όπως γράφει το cityvoice.ge, πρόσφατα μάλιστα είχε δοθεί παράταση ενός μήνα στη σύμβαση του Πανεπιστημίου με τον ανάδοχο, ωστόσο και πάλι η φοιτητική λέσχη έκλεισε καθώς δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλές προς τον ανάδοχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος δεν είχε πληρωθεί από το Σεπτέμβρη παρόλο που η λέσχη ήταν ανοιχτή.


Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος ΔΕΑΠΤ, Γιώργος Ζάχος, η σύμβαση με τον ανάδοχο έληγε τον Δεκέμβριο και το Πανεπιστήμιο Πατρών γνώριζε την κατάσταση, ωστόσο οι χειρισμοί ήταν τελείως ασαφείς.

«Στην αρχή μας είχαν ενημερώσει ότι ανάδοχος θα είναι το Ίδρυμα Νεότητας, και έτρεξε μάλιστα και διαγωνισμός για μεταφορά φαγητού από την Πάτρα.Ωστόσο παρά το γεγονός ότι μπήκαμε στην διαδικασία να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να βγάλουμε και κάρτες σίτισης όπως επέβαλλε ο νόμος, 12 Ιανουαρίου ενημερωθήκαμε ότι ο διαγωνισμός ακυρώνεται για το λόγο της μη ύπαρξης δημόσιου χώρου αλλά και για το γεγονός ότι είναι παράνομο να μεταφέρεται φαγητό σε απόσταση άνω των 30χλμ».

Μάλιστα όπως ο ίδιος ανέφερε η πρύτανης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών είχαν επισκεφθεί το κτίριο του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, προκειμένου να δουν από κοντά τις κτιριακές υποδομές, δίνοντας μάλιστα και διαβεβαιώσεις ότι τα οποία προβλήματα θα διευθετηθούν το συντομότερο. Παρόλα αυτά έως σήμερα, οι υποσχέσεις δεν έχουν υλοποιηθεί με τους φοιτητές να καταγγέλλουν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών για αδιαφορία και αόριστες υποσχέσεις.

Παράλληλα, διεκδικούν να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις και για την στέγαση και αυτό έθεσαν σε πρόσφατη συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου.

«Ζητήσαμε από τον κ.Παπαναστασίου σε πρόσφατη συνάντησή μας, να μας παραχωρήσει κάποιο δημόσιο χώρο, ώστε να μπορέσουμε να το παρουσιάσουμε στο Ίδρυμα Νεότητας και να ξεκινήσει η διαδικασία χωρίς περαιτέρω προβλήματα και καθυστέρηση. Η μόνη διαβεβαίωση που λάβαμε ήταν ότι θα έρθει σε επαφή ο ίδιος με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Έως σήμερα δεν έχουμε μάθει αν η επικοινωνία έγινε και ποια ήταν η εξέλιξή της», ανέφερε ο υπεύθυνος του τμήματος του ΔΕΑΠΤ.

Οι φοιτητές εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και ήδη σήμερα έλαβε χώρα γενική συνέλευση μεταξύ των φοιτητών των Τμημάτων ΔΕΑΠΤ και ΔΠΦΠ όπου και αποφασίστηκε 24ωρη κατάληψη της Πανεπιστημιακής σχολής, ενώ αναμένονται και άλλες μορφές κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες προκειμένου να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα της πόλης του Αγρινίου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr