Ψηφιακή από σήμερα η μηνιαία κάρτα των επιβατών του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας

Ψηφιακή από σήμερα η μηνιαία κάρτα των επιβατών του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας

Σε ισχύ είναι από σήμερα όπως αναφέρει το thebest οι ψηφιακές μηνιαίες κάρτες για το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας.

Οι χάρτινες κάρτες αποτελούν πλέον παρελθόν αφού έχουν αντικατασταθεί από πλαστικές που μπορούν να χρησιμοποιούνται, αφού φορτιστούν, ξανά και ξανά. Προς το παρόν χάρτινα παραμένουν τα εισιτήρια  που αντιστοιχούν σε μία διαδρομή.


Η κάρτα ισχύει για 30 ημερολογιακές μέρες ενώ υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης  και ελέγχου του υπολοίπου ακόμα και μέσω του site του Αστικού ΚΤΕΛ. Οι κάρτες που είναι προσωποποιημένες, έχουν τη Φωτογραφία του κατόχου, το όνομά του αλλά και ένα id. Κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο ο κάτοχος «χτυπά» την κάρτα ενώ στο μηχάνημα φαίνεται και το όνομά του.

Να σημειώσουμε ότι τέτοιες κάρτες άρχισαν να χρησιμοποιούνται και στην Αθήνα πριν από κάποιο διάστημα όμως στην πορεία λόγω της διασφάλισης προσωπικών δεδομένων σταμάτησε, μετά από παράπονα επιβατών, να εμφανίζεται στο μηχάνημα το όνομα του κατόχου. Πλέον φαίνεται ένας αριθμός.  

Πάντως πρόκειται για μία αλλαγή που σίγουρα είναι βολική για τους επιβάτες που τους συμφέρει να έχουν για το αστικά λεωφορεία μηνιαία κάρτα διαδρομών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr