Φοιτητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν ραντεβού στο workshop "Use the Arduino's Force"

Φοιτητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν ραντεβού στο workshop "Use the Arduino's Force"

Με πλήρη κάλυψη των αναγκών στέγασης και σίτισης τους

Για τρίτη φορά η EESTEC Πάτρας διοργανώνει ένα διεθνές workshop με συμμετέχοντες φοιτητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. 


Τι είναι η EESTEC; Είναι ένας μη κυβερνητικός,μη κερδοσκοπικός οργανισμός,εθελοντικής δράσης που αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ σε όλη την Ευρώπη. Βασικός σκοπός της είναι η δημιουργία διεθνών σχέσεων μεταξύ των φοιτητών και η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και των προσωπικών τους δεξιοτήτων μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και workshop,όπως και αυτό που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα. 

H εκδήλωση:

* θα διαρκέσει επτά μέρες

* 15-22 Μαρτίου

* στο Πανεπιστήμιο Πατρών

* με 12 συμμετέχοντες από άλλες ευρωπαικές χώρες

* με πλήρης κάλυψη των αναγκών στέγασης και σίτισής τους 

Θα αναρωτιέσαι μάλλον ποιο θα είναι το θέμα ενός τέτοιου workshop.

* Μήπως έχεις ακούσει την λέξη Arduino;

* Θα σε ενδιέφερε ο προγραμματισμός σε περιβάλλον Arduinο;

Αν η απάντησή σου στα παραπάνω είναι θετική, τότε μπορείς και εσύ να συμμετέχεις, όπως και πολλοί φοιτητές των τμημάτων ΗΜΤΥ και ΜΗΥΠ.Στο πλαίσιο αυτό, μπορείς να παρακολουθήσεις διαλέξεις πάνω στον προγραμματισμό του Arduino,Oπτικές Επικοινωνίες και τεχνολογία RFID που θα είναι ανοιχτές προς το ευρύ κοινό.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με Arduino και να μάθουν εκ του μηδενός τις βασικές λειτουργίες του.Κατά τη διάρκεια του workshop θα πραγματοποιηθούν τρία project με τη βοήθεια διδακτορικών και μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος, καθώς και φοιτητών οι οποίοι κατέχουν το αντικείμενο. 

Τα τρία project είναι:

* Δημιουργία ενός 3x3x3 led cube και έλεγχος των σχηματισμών με Arduino.

* Δημιουργία συστήματος επικοινωνίας με χρήση laser ,υπέρυθρων εκπομπών και δεκτών.

* Προγραμματισμός Rfid reader για ανάγνωση Rfid Tag. 

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες έτσι ώστε να ανακαλύψουν το Πανεπιστήμιο και την πόλη της Πάτρας.Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε κάποια από τα εργαστήρια της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών αλλά και στα αξιοθέατα της πόλης.Επίσης,θα πραγματοποιηθεί μια μικρή εκδρομή στο Ρίο και στη Ναύπακτο.

|EESTEC JLC PATRAS| Welcome To My World...

   

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr