Το Πανεπιστήμιο Πατρών «πάει» στην πόλη

Το Πανεπιστήμιο Πατρών «πάει» στην πόλη

«Welcome to up»: Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται σε φοιτητές, Πατρινούς και επισκέπτες. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 14/15/16 Οκτωβρίου - Εκδηλώσεις, δράσεις, μεγάλες συναυλίες, και events. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ.

Μεγάλα μουσικά events, open air κινηματογραφικές προβολές σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ένα Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και δράσεις όπως το «Taste the city» που συστήνει τα εστιατόρια και τα καταστήματα αναψυχής της Πάτρας στους φοιτητές με ειδικά μενού σε ειδικές τιμές, αλλά και το «Magic Bus Patras Tour» που θα ξεναγήσει τους φοιτητές στα σημαντικά εμβληματικά σημεία της πόλης, είναι κάποιες μόνο από τις δράσεις που περιλαμβάνει το φιλόδοξο και πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων του τριημέρου φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.  Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας και τη συνδρομή του Δήμου της Πάτρας, που αγκαλιάζει τους πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζοντάς τους την πόλη, και ανοίγει τις πύλες της Πανεπιστημιούπολης προσκαλώντας τους Πατρινούς και τους επισκέπτες σε μια σειρά εκδηλώσεων. Στις 14-15 και 16 Οκτωβρίου 2022 το Πανεπιστήμιο Πατρών μας προσκαλεί όλους, φοιτητές και Πατρινούς σε μία γιορτή που φιλοδοξεί να επεκταθεί σε ολόκληρη την πόλη και να ξεπεράσει τα όριά της, μια γιορτή που έχει σαν στόχο να συνδέσει το Πανεπιστήμιο με την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, να γνωρίσει τους φοιτητές μεταξύ τους αλλά και με το Πανεπιστήμιο, κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια.


ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΠΑΕΙ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

• Timeline

Ένα μεγάλων διαστάσεων Timeline που διατρέχει τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1964 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, θα τοποθετηθεί στο πιο κεντρικό σημείο της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο και με σύνθημα «Look Up» θα αποτελεί ιδανικό καμβά και φόντο για πανοραμικές φωτογραφικές λήψεις, ενώ θα περιδιαβαίνεται από τους περαστικούς. To «Welcome to Up» καλεί φοιτητές και Πατρινούς να «περπατήσουν» στην ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών! 

• Taste the city

Σε συνεργασία με τον ΣΚΕΑΝΑ, εστιατόρια, fast food, καφέ, bars της Πάτρας καλωσορίζουν τους φοιτητές δημιουργώντας ειδικά μενού «γνωριμίας» σε ειδικές τιμές για τους φοιτητές κατά τη διάρκεια του τριημέρου, με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο! Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη δράση αποκτούν ειδικό σήμα με QR Code που περιλαμβάνει όλη τη λίστα των εστιατορίων που συμμετέχουν στην δράση.

• Magic Bus Patras Tour

Hop on Hop off busses – (λεωφορείο με ανοιχτή οροφή) θα κάνει κυκλικές διαδρομές καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην Πάτρα, για να ανακαλύψουν οι φοιτητές τους θησαυρούς της πόλης, τα εμβληματικά σημεία της (Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, Καρναβαλικό Εργαστήρι, Ρωμαϊκό Ωδείο, Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α.). Οι στάσεις θα συνδυάζονται με επί τόπου ξεναγήσεις, για όσους το επιθυμούν, ενώ την Παρασκευή 14/10/2022 ο μουσειολόγος Ξενοφώντας Παπαευθυμίου θα συμμετέχει στην κεντρική διαδρομή «συστήνοντας» στους φοιτητές τα σημαντικά σημεία της πόλης.

Ξενάγηση μετά περιπάτου

Παράλληλα το Σάββατο οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Πάτρα και μέσα από περίπατο – ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης με λογοτεχνικές αναφορές, επίσης με ξεναγό τον μουσειολόγο Ξενοφώντα Παπαευθυμίου σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Τοπάλη.

• Patra's University Alumni: Success Stories

15/10/2022 ώρα 12:00 - Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

Επιτυχημένοι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών δείχνουν τον δρόμο

Στο πλαίσιο του «Welcome to up» διακεκριμένοι στον τομέα τους απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών και startuppers «μοιράζονται» με τους φοιτητές τις εμπειρίες τους και δίνουν κατευθύνσεις, ενώ το Πανεπιστήμιο παρουσιάζει στους φοιτητές τα βιομηχανικά διδακτορικά του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

• Οι Εμπορικοί Σύλλογοι και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης συμμετέχουν στο τριήμερο, και υποδέχονται τους φοιτητές προσφέροντάς τους ειδικές τιμές, ενώ ειδικές τιμές και πακέτα περιμένουν τους φοιτητές και στον τομέα των υπηρεσιών (γυμναστήρια, ξένες γλώσσες), χόμπι και δραστηριότητες με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο!

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ

 We❤️ Red Heart EmojiUP

Η καρδιά του τριήμερου φεστιβάλ θα χτυπά στο Campus του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου θα τοποθετηθεί το τρισδιάστατο σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης
«We❤️ Red Heart EmojiUP ». Πέριξ του «Πάρκου της Ειρήνης» δημιουργείται ένα «φοιτητικό χωριό», από την κεντρική σκηνή του οποίου θα δίνεται βήμα, όχι μόνο, στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο τριήμερο, αλλά και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστήμιου τον UPFM που θα εκπέμπει ζωντανά από το επίκεντρο του τριημέρου φεστιβάλ. Παράλληλα, δημιουργείται ένας ατμοσφαιρικός «open air κινηματογράφος» με αναπαυτικά πουφ, ενώ οι ομάδες του Πανεπιστημίου, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς επίσης οι σχολές του Πανεπιστημίου και οι χορηγοί του Φεστιβάλ μας συστήνονται μέσα από τα εκθεσιακά περίπτερα γνωριμίας τους.

• Τρεις μέρες – Τρεις συναυλίες – Τρεις Djs

14/10 Οι 15-50 & DJ Zyrak 

15/10 Locomondo & Nandra

16/10 το μεγάλο πάρτυ λήξης με τον Πάνο Μουζουράκη & τον DJ Romanos

• Διεθνές Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

14/10 (ώρες 16:00-21:00) και 15/10 (ώρες 10:00-14:30).

Παράλληλα το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 14 έως το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετέχουν κορυφαίοι ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δίνεται βήμα σε όλες τις και αναδεικνύονται όλες οι πτυχές.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας δηλώνει «παρών» στο τριήμερο φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνδιοργάνωση με το ίδρυμα Τοπάλη, στις 14/10 (ώρα 18:30) και στις 16/10 (ώρα 18:30) στην Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο της Ειρήνης. Μία κινηματογραφική εμπειρία μικρού μήκους στον ατμοσφαιρικό «open air κινηματογράφο» με αναπαυτικά πουφ.

(Οι κινηματογραφικές δράσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του επί σειρά ετών προέδρου του Αντώνη Παπαδόπουλου).

• #Weareup2022

Μέσω του #hashtag #Weareup2022  οι φοιτητές καλούνται να ποστάρουν στα social media του Πανεπιστημίου Πατρών (https://www.facebook.com/upatras και https://www.instagram.com/upatras/)  φωτογραφίες από την πρώτη εβδομάδα τους στην Πάτρα, ενώ με κλήρωση ένας τυχερός θα κερδίσει ένα ηλεκτρικό πατίνι. Ανεβάστε φωτογραφίες σας από την πρώτη εβδομάδα σας στην Πάτρα με #hashtag:  #Weareup2022

 Το Πανεπιστήμιο αγκαλιάζει και τους Πατρινούς και ειδικά για το φεστιβαλικό του τριήμερο ανοίγει και λειτουργεί όλα τα Μουσεία του Πανεπιστημίου Πατρών (Βοτανικό Μουσείο, Ζωολογικό Μουσείο, Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας)

για πατρινούς, φοιτητές και επισκέπτες από τις 11:00 έως 13:00. Επιπλέον στον χώρο πέριξ του Πάρκου της Ειρήνης θα διοργανώνονται υπαίθρια μαθήματα γιόγκα, καθώς επίσης pic nic και άλλες δράσεις.  

Στόχος του Φεστιβάλ Υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών είναι  να θεσμοθετηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους πρωτοετείς φοιτητές στην έναρξη κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς. To πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο κατά τα πρότυπα μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, σε μια πρωτοβουλία που δεν έχει διεξαχθεί ξανά στην χώρα.

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται σε φοιτητές, Πατρινούς και επισκέπτες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr