Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών θύματα του μαζικού revenge pοrn

Φοιτήτριες στην Πάτρα θύματα του μαζικού revenge porn

Φοιτητικές Ειδήσεις: Αρχίζουν να μιλούν τα θύματα της υπόθεσης του μαζικού revenge pοrn που αποκαλύφθηκε στην Πάτρα.

"Χαμός γίνεται και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας με θύματα πολλές φοιτήτριες. Είναι δύσκολο να σταματήσει ο κύκλος αυτός καθώς υπάρχει εχεμύθεια ενώ υπάρχει μια πολύ σημαντική μαρτυρία φοιτήτριας που λέει ότι γνωρίζει η ίδια μια πολύ μεγάλη ομάδα στο Messenger του Facebook που εκεί γίνεται διακίνηση φωτογραφιών. Μάλιστα, έχουν φτάσει και στην ίδια να της ζητήσουν γυμνές φωτογραφίες ενώ μιλά και για δωμάτιο στην Πάτρα με κάμερες που το έχει γνωστός Πατρινός που φέρνει τις συντρόφους του και χωρίς να το γνωρίζουν τις κινηματογραφεί".


Ένα από τα θύματα, μία νεαρή φοιτήρια, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (29/9) στον ANT1 και αποκάλυψε ότι ο σύντροφός της ήταν πολύ χειριστικός και δεν πίστευε ότι θα έβλεπε να έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο βίντεο με τις προσωπικές τους στιγμές.

«Είμαι φοιτήτρια στην Πάτρα, είχα κάνει ένα βίντεο με το τότε αγόρι μου, χωρίσαμε πριν από τρεις μήνες, τρία βίντεο από ότι νόμιζα εγώ και το ένα το είχα κάνει εγώ και του το είχα στείλει πριν μπει φαντάρος», είπε αρχικά το θύμα και στην συνέχεια αποκάλυψε ότι ήταν με τη δική της συναίνεση η καταγραφή των προσωπικών τους στιγμών.

«Το ήξερα για τα βίντεο, αλλά δεν ήξερα ότι θα με απειλούσε να τα στείλει όταν του είπα να χωρίσουμε. Από όσο ξέρω τα διέρρευσε από χέρι σε χέρι» ανέφερε χαρακτηριστικά η φοιτητρια μιλώντας με αλλοιωμένη τη φωνή της.

«Έχω δει το ένα βίντεο που μου είπε η κολλητή μου ότι το είδε». Ερωτηθείσα για το αν έχει μιλήσει στους γονείς της, είπε: «Δεν τους έχω μιλήσει, τρέμω στην ιδέα ότι θα το μάθουν, είναι μεγάλοι μένουν στην επαρχία και ξέρετε πως είναι τα πράγματα εκεί».

Ανέφερε ότι «πρέπει να κινηθώ εναντίον του. Το έχω πει στην αδερφή μου, της το έχω επιστευτεί, αλλά φοβάμαι γιατί με απειλούσε ότι θα έβγαζε τα βίντεο έξω και ότι θα μου έκανε κακό», ενώ σημείωσε ότι δεν έχει πάει σε δικηγόρο.

«Φοβάμαι για τους γονείς μου, τα πάντα βασικά φοβάμαι, η κοινωνία είναι μικρή», πρόσθεσε σε άλλο σημείο τονίζοντας ότι προσπαθεί να ξεχάσει αυτό που της συνέβη και να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της. Κλείνοντας συμβούλευσε τα κορίτσια να προσέχουν, σημειώντας ότι έχει θυμώσει με τον εαυτό της τώρα που καταλαβαίνει πόσο χειριστικός ήταν ο πρώην σύντροφός της.

Και κόρη πολιτικού θύμα του μαζικού revenge pοrn στην Πάτρα

Ολοένα και μεγαλώνει ο κύκλος των γυναικών που πέφτουν θύματα της εκδικητικής πορνογραφίας από άνδρες, με τις καταγγελίες να είναι συνεχείς.

Ένα από τα κυκλώματα του revenge pοrn εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην Πάτρα, με τα μέλη του να έχουν στην κατοχή τους υλικό από δεκάδες νεαρά κορίτσια.

Θύμα κόρη πολιτικού της Πάτρας

Όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, η κόρη ενός γνωστού πολιτικού της Πάτρας φέρεται να έχει πέσει θύμα του κυκλώματος της εκδικητικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά της βρέθηκε σε έναν από τους 141 ηλεκτρονικούς φακέλους που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. και φέρεται να περιέχει γυμνές της φωτογραφίας που διακινούσαν τα μέλη του κυκλώματος.

Οι «κλειστές» ομάδες

Η Πάτρα είναι σύμφωνα με τους ειδικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μια από τις περιοχές όπου το φαινόμενο διακίνησης ερωτικών φωτογραφιών και βίντεο είναι αρκετά γενικευμένο.

Από την έρευνα των αστυνομικών, φαίνεται πως η ανταλλαγή γίνεται μέσω κλειστών ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, η προϋπόθεση για να μπει κανείς σ΄ αυτά είναι να προωθήσει και ο ίδιος κάποιο βίντεο στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

revenge pοrn φοιτητριες πατρα

«Του είχα εμπιστοσύνη, δεν έπρεπε»

Σε τραγική θέση βρίσκονται δεκάδες νεαρές κοπέλες που έχουν μάθει ότι βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο.

Όπως τονίζουν στις περισσότερες των περιπτώσεων υπεύθυνοι για αυτή τη διαρροή είναι πρώην σύντροφοι, που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να τις εκδικηθούν.

«Δεν νόμιζα ότι όταν του έλεγα να χωρίσουμε θα με απειλούσε ότι θα στείλει το βίντεο σε “ομαδικές”. Του είχα εμπιστοσύνη και δεν έπρεπε τελικά» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 μία φοιτήτρια στην Πάτρα, η οποία εντόπισε τέσσερα προσωπικά βίντεο στην ροζ λίστα της ντροπής.

Παράλληλα, η νεαρή κοπέλα τρέμει μην ανακαλύψουν οι γονείς της αυτό που της έχει συμβεί. «Πάει από “χέρι σε χέρι” γιατί και η κολλητή μου την οποία είχα εμπιστευτεί μου είπε ότι βρέθηκε και το 4ο βίντεο. Τρέμω στην ιδέα ότι θα το μάθουν οι γονείς μου. Είναι και μεγάλοι. Μένουν στην επαρχία» συμπλήρωσε.

«Θυμώνω πάρα πολύ με τον εαυτό μου τώρα που το καταλαβαίνω» ανέφερε άλλο θύμα του κυκλώματος revenge pοrn.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr