Απουσιάζουν 100 καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών -Εγκρίθηκαν μόλις 22 εντεταλμένοι διδάσκοντες

Απουσιάζουν 100 καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών -Εγκρίθηκαν μόλις 22 εντεταλμένοι διδάσκοντες

Ο νέος χάρτης του Πανεπιστημίου Πατρών, ολοκληρώνεται με την μεταφορά και των τελευταίων αντικειμένων του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από την πόλη του Αιγίου.

Σε λίγες ημέρες χτυπάει το καμπανάκι έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα λειτουργήσει φέτος με τον νέο του ακαδημαϊκό χάρτη που σχεδίασε με το νοικοκύρεμα των διάσπαρτων τμημάτων σε που είχε σε πέντε διαφορετικές πόλεις.


Ωστόσο, παραμένει έντονη η σκιά των κενών των μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ). Μόνο τα επείγοντα κενά, που απαιτούν άμεση κάλυψη, ανέρχονται στα 100. Προς το παρόν το ακαδημαϊκό ίδρυμα ενισχύεται με 22 εντεταλμένους διδάσκοντες.

Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Σε ό,τι αφορά τον νέο χάρτη που πρώτο κατάφερε να ολοκληρώσει και να εφαρμόσει πανελλαδικά το Πανεπιστήμιο Πατρών, ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεταφορά και των τελευταίων αντικειμένων από την πόλη του Αιγίου του Τμήματος Φυσικοθεραπείας.

«Ολοκληρώνουμε σήμερα τη μεταφορά από το Αίγιο. Από κει και πέρα έχουμε οργανώσει πλήρως τα τμήματά μας. Εχουμε προετοιμαστεί για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών μας με μία σειρά από δράσεις και πιστεύω ότι θα κάνουμε μία πολύ καλή αρχή» μας είπε ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Ο ίδιος έχει επισημάνει στο μήνυμά του για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά ότι:

«Απαράβατη προϋπόθεση είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και η απαρέγκλιτη προσήλωση στους πρωταρχικούς στόχους που θέσαμε σχετικά με τη διαχείριση των ακαδημαϊκών θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και την άριστη υλοποίηση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη.

Εναποθέτοντας στο παρελθόν πικρίες, στεναχώριες, λάθη, ιδεοληψίες και το σύνολο των αρνητικών στοιχείων που είναι ικανά να σταθούν τροχοπέδη, ήρθε η στιγμή να συνεχίσουμε την προσπάθεια από κοινού, έτσι ώστε να διατηρήσουμε το θετικό πρόσημο των προηγούμενων ετών που με δυσκολία κατακτήθηκε και να βάλουμε πλώρη για ακόμη πιο σημαντικά επιτεύγματα για το Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω του δημοκρατικού διαλόγου και της ανταλλαγής επιχειρημάτων».

ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΚΕΝΑ

Χρόνιο πρόβλημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι η υποστελέχωση. Ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Μπούρας τα επείγοντα κενά σε διδακτικό προσωπικό ανέρχονται συνολικά σε 100. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει σήμερα 30.664 ενεργούς φοιτητές, 1.746 μεταπτυχιακούς φοιτητές και 2.058 υποψήφιους διδάκτορες. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες που υπηρετούν σε αυτό ανέρχονται σε 693 ενώ διαθέτει και 234 μέλη επιστημονικού προσωπικού.

«Φέτος συνταξιοδοτήθηκαν 40 μέλη ΔΕΠ. Περιμένουμε να καλυφθούν 27 θέσεις που είναι σε εκκρεμότητα από το 2021 και φυσικά τα νέα κενά που προέκυψαν περιμένουμε να καλυφθούν τον Σεπτέμβριο του 2023. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 100 θέσεις για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες» σημειώνει στην "Πελοπόννησο" ο κ. Μπούρας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr