Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών / Θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών / Θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΠ), στα πλαίσια της δράσης “Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών”, διοργανώνει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα υποστήριξης φοιτητών οι οποίοι ανήκουν στις Ευπαθείς / Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει 4 βασικούς στόχους

  • Την ευαισθητοποίηση των Φοιτητών γύρω από τις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες.
  • Την παροχή βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων διαχείρισης και υποστήριξης των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων με έμφαση στην κοινωνική υποστήριξη, τη βελτίωση ποιότητας ζωής και την ένταξη των ΦμΕΑ στο ακαδημαϊκό αλλά και ευρύτερο περιβάλλον.
  • Την υποστήριξη των Φοιτητών που προέρχονται από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες από τους εκπαιδευόμενους.
  • Τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εθελοντικού δικτύου το οποίο θα ενισχύσει και θα διευρύνει τη δράση της Κοινωνικής Μέριμνας.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Πατρών από όλες τις βαθμίδες (Προπτυχιακοί- Μεταπτυχιακοί- Διδακτορικοί) και από όλα τα Τμήματα.


Ο κύκλος που θα πραγματοποιηθεί το χειμερινό εξάμηνο του 2022-2023 θα περιλαμβάνει 2 τμήματα.
Τα μαθήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης του πρώτου τμήματος (Τμήμα Α’) θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης σε χώρο που θα καθοριστεί από το ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΠ εντός της Πανεπιστημιούπολης στο Ριο.
Τα μαθήματα της σύγχρονης του δεύτερου τμήματος (Τμήμα Β’) θα πραγματοποιηθούν εξ’ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Zoom, σε σύνδεσμο που θα κοινοποηθεί στους συμμετέχοντες.

Στο τμήμα Β’ μπορούν να συμμετάσχουν μόνο φοιτητές/ τριες που φοιτούν σε σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών που στεγάζονται στις πόλεις του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Διάρκεια Εκπαίδευσης

Το Πρόγραμμα θα έχει  διάρκεια 10 εβδομάδων και θα είναι συνολικά 95 ώρες (30 ώρες σύγχρονης και 65 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών).

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

Τα μαθήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης θα διεξάγονται:

Αριθμός συμμετεχόντων

Σε κάθε τμήμα μπορούν να συμμετάσχουν έως 50 άτομα.
Οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης θα υποβάλλουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Από το σύνολο των αιτήσεων θα επιλέγεται αρχικά ένας φοιτητής ανά τμήμα του Πανεπιστημίου με τυχαία επιλογή. Οι υπόλοιποι εκπαιδευόμενοι θα επιλέγονται πάλι με τυχαία επιλογή μέχρι την συμπλήρωση των 50 ατόμων μέγιστο.
Σε περίπτωση μη πλήρωσης των θέσεων από φοιτητές από όλα τα τμήματα, τις θέσεις αυτών θα καταλαμβάνουν με τυχαία σειρά όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
Σε περίπτωση που οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι περισσότερες των 80, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας δύο τμημάτων εκπαίδευσης.

Χώρος Διεξαγωγής

Τα σεμινάρια για το τμήμα Α’ θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης που συνιστά το νομοθετικό πλαίσιο.

Τα σεμινάρια για το τμήμα Β’ θα πραγματοποιηθούν εξ’ αποστάσεως.

Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Μετά τη λήξη του προγράμματος και αφού οι εκπαιδευόμενοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις υποχρεώσεις τους θα λάβουν ειδικό πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Πατρών και συμπλήρωμα πιστοποιητικού με όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος (συνολική διάρκεια, τρόπος αξιολόγησης, ενότητες κ.α.)

Χρήσιμα Έγγραφα προς Ανάγνωση

Εσωτερικός Κανονισμός Εκπαίδευσης

Ημερομηνίες υποβολής αίτησης

Οι αιτήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι και Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 και οι τελικοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας τηλεφωνικά στο 2610.969696 ή στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

*Σημειώνεται ότι από το σύνολο των αιτήσεων θα επιλέγεται αρχικά ένας φοιτητής ανά τμήμα του Πανεπιστημίου με τυχαία επιλογή. Οι υπόλοιποι εκπαιδευόμενοι θα επιλέγονται πάλι με τυχαία επιλογή μέχρι την συμπλήρωση των 50 ατόμων μέγιστο.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής

Εάν θελετε να συμμετάσχετε, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr