Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα εφαρμόσει μέτρα για τη μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα εφαρμόσει μέτρα για τη μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας

Πανεπιστήμιο Πατρών: Όπως εξήγησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χρήστος Μπούρας, «το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς οι αυξήσεις στο ρεύμα και οι λογαριασμοί που πλέον είναι πολύ μεγαλύτεροι, αδειάζουν το ταμείο παρά το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να γίνονται κινήσεις και ενέργειες για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ετησίως το πανεπιστήμιο πλήρωνε σε ρεύμα 2.000.000 ευρώ πλέον χρειάζονται 3.500.000 εκατομμύρια για ρεύμα.

Για παράδειγμα έχουν αντικατασταθεί 1.000 από τα 3.000 κλιματιστικά του Πανεπιστημίου όμως δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια και αντικατάσταση των υπολοίπων αν δεν υπάρχουν χρήματα. Παράλληλα το 70% του φωτισμού είναι από λάμπες led».


Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις που έχει φέρει η ενεργειακή κρίση, ο κ. Μπούρας μιλώντας στο thebest θεωρεί πως κατ' ανάγκη ο φωτισμός σε κάποια σημεία του Πανεπιστημίου πρέπει να περιοριστεί, όπως για παράδειγμα στο πάρκινγκ. Πρόβλημα, όμως, αποτελούν τα μαθήματα του ιδρύματος που τελειώνουν κατά τις 8 μ.μ., καθιστώντας αδύνατη την μείωση ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr