Το Πανεπιστήμιο Πατρών μεταξύ των τετρακοσίων καλύτερων Ιδρυμάτων παγκοσμίως και τρίτο στην Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών μεταξύ των τετρακοσίων καλύτερων Ιδρυμάτων παγκοσμίως και τρίτο στην Ελλάδα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το Πανεπιστήμιο Πατρών με ανακοίνωσή του αναφέρει πως το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα έχει λάβει σημαντική διάκριση, αφού σύμφωνα με  τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης των κορυφαίων  Πανεπιστήμιων «Top Universities by Top Google Scholar Citations» της Webometric  τα οποία  ανακοινώθηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2022, το Πανεπιστήμιο Πατρών καταλαμβάνει την 375η θέση στον κόσμο και την 3η στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη λίστα αξιολόγησης περιλαμβάνει περισσότερα από 5000 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 24 Ελληνικά.


Η κατάταξη διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό αναφορών (citations) που έχει λάβει το κάθε Πανεπιστήμιο, καθώς και  το ερευνητικό έργο των καθηγητών και ερευνητών του. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται μέσω της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης Google Scholar.

Για λόγους κανονικοποίησης, συλλέγονται αναφορές από τα κορυφαία 210 δημόσια προφίλ του κάθε πανεπιστημίου εξαίροντας τα 20 πρώτα. Αυτό γίνεται προκειμένου η σύγκριση να είναι αφενός ανεξάρτητη του μεγέθους των Ιδρυμάτων και αφετέρου για να γίνει πιο αντιπροσωπευτικό το δείγμα καταργώντας τις ακραίες τιμές.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποδεικνύει  για μια εισέτι φορά το υψηλής απήχησης ερευνητικό έργο των Μελών ΔΕΠ  του Πανεπιστημίου Πατρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr