Πανεπιστήμιο Πατρών: Ενημέρωση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην Πανεπιστημιούπολη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ενημέρωση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην Πανεπιστημιούπολη

Το θέμα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στη Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο είναι πολύ σοβαρό και βάζει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών, εργαζόμενων, διδασκόντων και επισκεπτών. Δεν υπάρχουν Πανεπιστήμια που έχουν χώρο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς εντός της Πανεπιστημιούπολης και κανένα Πανεπιστήμιο στο οποίο περιφέρονται αγέλες από αδέσποτα ζώα συντροφιάς και οι αρμόδιοι να ολιγωρούν.

Εδώ μας οδήγησε η αργοπορία των αρμοδίων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση η οποία πήρε διαστάσεις και οι "φιλόζωοι" οι οποίοι τα εγκαταλείπουν.


Το Πανεπιστήμιο Πατρών παίρνει πρωτοβουλίες και αναμένει από τους αρμόδιους φορείς να πράξουν όσα πρέπει.

Συγκεκριμένα έχουν γίνει οι εξής ενέργειες:

1) Με απόφαση της Συγκλήτου έχει σταλεί εξώδικο στον αρμόδιο φορέα, ο οποίος είναι ο Δήμος Πατρέων.

2) Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σταλεί 35 επιστολές στον Δήμο Πατρέων και στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με τις οποίες καταγγέλλονται επιθέσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

3) Κάθε φορά που γίνεται επίθεση αδέσποτων ζώων συντροφιάς ενημερώνεται ο Δήμος Πατρέων και ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Αυτό έγινε και σήμερα που καταγγέλθηκαν 2 επιθέσεις.

4) Η Πρυτανική Αρχή με παρεμβάσεις της στα ΜΜΕ έχει αναδείξει και αναδεικνύει το πρόβλημα, το οποίο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

5) Μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας για τις επιθέσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κλήθηκε ο Πρύτανης να καταθέσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει. Ο Πρύτανης παρουσιάστηκε στον Πταισματοδίκη που ανέλαβε την υπόθεση και κατέθεσε 35 επιστολές για τις επιθέσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε φοιτητές, εργαζόμενους και εκπαιδευτικό προσωπικό. Πρόκειται για τις 35 επιστολές που έχουν ήδη σταλεί και στον Δήμο Πατρέων και στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

6) Συνεργεία του Δήμου Πατρέων απομακρύνουν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με ρυθμούς όμως που δεν λύνουν το πρόβλημα.

Επειδή δεν έχει γίνει γνωστό το Πανεπιστήμιο Πατρών προσφέρθηκε με δικούς του οικονομικούς πόρους να συγκεντρώσει και να στειρώσει τα αδέσποτα, ανοίγοντας προσωρινά το χώρο της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, με τη προϋπόθεση ότι ο Δήμος Πατρέων στη συνέχεια θα τα απομακρύνει. Επίσης παραχωρεί χώρο στο Ρηγανόκαμπο για τη δημιουργία χώρος για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Δεν υπήρξε καμία απάντηση από τους αρμόδιους.

Τέλος η ΜΕΡΙΜΝΑ δεν έκλεισε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά από την Περιφέρεια καθώς δεν πληρούσε τους όρους λειτουργίας, η αρμοδιότητα ανήκει στο Δήμο Πατρέων και δεν είναι σωστό να υπάρχει τέτοιος χώρος στη Πανεπιστημιούπολη.

Ο Πρύτανης
Χρήστος Ι. Μπούρας
Καθηγητής

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr