ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Μέλη της Πανσπουδαστικής στην Ιατρική Πάτρας είναι κατά του κινήματος «Me too»

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Μέλη της Πανσπουδαστικής στην Ιατρική Πάτρας είναι κατά του κινήματος «Me too»

Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής Πάτρας:

«Ένα χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2021, η χρυσή ολυμπιονίκης μας Σοφία Μπεκατώρου, δημοσιοποίησε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος της. Η επιδοκιμασία για την τόλμη της, που εκφράστηκε στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, με συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημόσιες δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Έκτοτε, ακολούθησαν σειρά από αποκαλύψεις σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους, όπου σε αρκετές περιπτώσεις επενέβη Εισαγγελέας και κατέληξαν στη Δικαιοσύνη οι κατηγορούμενοι για κακούργημα.


Με βαθιά λύπη μας, γίναμε όλοι αυτήκοοι μάρτυρες μια άποψης και μιας στάσης ζωής που έρχεται απέναντι σε ό,τι ολόκληρη η κοινωνία επιθυμεί, το να μην φοβάται κανένας να μιλήσει για την κακοποίηση, λεκτική ή σωματική. Χθες εκλεγμένα μέλη της Πανσπουδαστικής ή Επιτροπής Αγώνα ή ΚΝΕ δήλωσαν στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πατρών: «…ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ πως το κίνημα «me too» ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΝΑ ΒΓΑΝΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK

και να λέει το πρόβλημά της...». Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί σήμερα εκπροσωπούν φοιτητές Ιατρικής και αύριο θα είναι Γιατροί που μπορεί να διαχειριστούν ασθενή μετά από κακοποίηση σε ένα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ντρεπόμαστε για την ρητορική μίσους και για τις ακραίες θέσεις τους που πάνω από όλα είναι επικίνδυνες για την κοινωνία μας! Ας πούμε την αλήθεια, χθες τα μέλη της Πανσπουδαστικής ή Επιτροπής Αγώνα ή ΚΝΕ καλούν σε σιγή τα θύματα των περιστατικών κακοποίησης!

Αντίθετα, εμείς και μια ολόκληρη κοινωνία ζητάμε σε κάθε γυναίκα να βγει και να μιλήσει, να μην φοβάται τίποτα και κανέναν! Λυπόμαστε βαθιά για τα μέλη της Πανσπουδαστικής που προτίμησαν την περιθωριοποίηση για ακόμα μια φορά! Θα τους κρίνει ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής, η Πανεπιστημιακή κοινότητα και η τοπική κοινωνία!

Έχει έρθει η ώρα να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών, να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας».

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Σχετικό Άρθρο: Πανσπουδαστική: Απάντηση στην συκοφαντική ανακοίνωση της ΔΑΠ στην Ιατρική Πάτρας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr