Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών - Δείτε αναλυτικά!

ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι παροχές σίτισης, στέγασης, συμβουλευτικές υποστήριξης αλλά και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων προς τους φοιτητές, από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας, είναι οι ακόλουθες: 

Παροχές σίτισης: Κατατέθηκαν ηλεκτρονικά περίπου 8.500 αιτήσεις για την έκδοση της ειδικής ταυτότητας  δωρεάν σίτισης, εκ των οποίων οι 4.800 περίπου είναι ήδη ενεργείς. 


Παροχές  στέγασης: Παρέχεται στέγαση συνολικά σε 770 φοιτητές, με βάση οικονομικά  και κοινωνικά κριτήρια, στη Φοιτητική Εστία ή σε μισθωμένα από το Πανεπιστήμιο μας καταλύματα, αλλά και σε 38 φιλοξενούμενους αλλοδαπούς φοιτητές ERASMUS ή συνεργαζομένων Ιδρυμάτων του εξωτερικού

Ειδικό γραφείο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υγείας: Συνεχίζεται η λειτουργία του γραφείου, που απευθύνεται σε όλον τον φοιτητικό πληθυσμό του Πανεπιστημίου μας. Πληροφορίες και ραντεβού: 2610 969897.

Έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασθένειας (ΕΚΑΑ):  Από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας εκδίδεται η ΕΚΑΑ, το επίσημο κοινοτικό πιστοποιητικό ασφαλιστικής κάλυψης, που παρέχεται σε φοιτητές που μεταβαίνουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σπουδές.

ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με το νέο έτος ανέλαβε τα καθήκοντά της η ειδικευμένη ιατρός εργασίας, Δρ. Δήμητρα Τριανταφύλλου. Η ιατρός, σε συνεργασία με τον τεχνικό ασφαλείας του Πανεπιστημίου κ. Γ. Θωμόπουλο, θα επιθεωρήσει όλους τους χώρους εργασίας της Πανεπιστημιούπολης και θα προτείνουν μέτρα διαφύλαξης της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί το ακριβές πρόγραμμα των επισκέψεών τους στα Τμήματα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610 969897. 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Από την Πρυτανεία εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για τις δυσκολίες που έχουν ανακύψει στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης: 

- Έως το 2013 η διαδικασία ανάδειξης προμηθευτή(ων) πετρελαιοειδών (και πετρελαίου θέρμανσης) πραγματοποιείτο από το Πανεπιστήμιο Πατρών κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

- Από το 2014 η διαδικασία προμήθειας μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, μεταφέρθηκε στις οικείες Περιφέρειες 

- Δυστυχώς, το 2014 δεν έγινε δυνατό να ορισθεί μειοδότης. Ο λόγος ήταν ότι οι σχετικοί διεθνείς διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απέβησαν άγονοι. Μέχρι σήμερα εκκρεμεί απάντηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την τελευταία διαδικασία διαπραγμάτευσης του 2014, της οποίας όμως ο χρόνος έχει πλέον παρέλθει.

- Για το 2015  βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  για το εν λόγω θέμα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αδυναμία της έγκαιρης προμήθειας των αναγκαίων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης για το Πανεπιστήμιο, τόσο στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας όσο και στα κτίρια που βρίσκονται στην πόλη του Αγρινίου. Γίνονται  συντονισμένες προσπάθειες, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, για την επίλυση των διοικητικών διαδικασιών που έχουν οδηγήσει στο παρόν αδιέξοδο. Η Διοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών του Πανεπιστημίου μας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

ΔΩΡΕΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο, και αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, προσέφερε δωρεά δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ για την υποστήριξη επιλεγμένων φοιτητών του Ιδρύματος. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει σε συνεργασία με τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων. 

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η παραγωγή και εκτύπωση όλων των τίτλων σπουδών της Πανεπιστημιούπολης (πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα) γίνεται πλέον με ευθύνη του Τμήματος Εκτυπώσεων και Τυπογραφείου του Πανεπιστημίου μας, εξασφαλίζοντας μεγάλη οικονομία πόρων. Μετά από μια πιλοτική εφαρμογή, και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας, το Τμήμα ανέλαβε και διεκπεραίωσε με επιτυχία την εκτύπωση όλων των τίτλων σπουδών (περί τους 1.100) που απονεμήθηκαν στις τελετές του Δεκεμβρίου 2014. 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΛΚΕ

Η Επιτροπή Ερευνών, στην προσπάθειά της για την όσο το δυνατόν καλύτερη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών της, ανακοίνωσε ότι το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού διαμορφώνεται ως εξής:

- Πρωτόκολλο ΕΛΚΕ: καθημερινά από 08:00 έως 14:00

- Λοιπά Γραφεία/Μονάδες ΕΛΚΕ: καθημερινά από 10:00 έως 14:00

 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών της κοινότητας και την αποφυγή συνωστισμού, προτείνεται να προκαθορίζεται ο χρόνος εξυπηρέτησης με τηλεφωνικό ραντεβού.

ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΠΝΠ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εξοπλίστηκε πρόσφατα, μέσω ΕΣΠΑ, με νέο εξοπλισμό, με τον οποίο περνάει πλέον σε μια νέα φάση λειτουργίας, με ποιοτική αναβάθμιση στη διάγνωση, την πρόληψη υγείας αλλά και τη θεραπεία των ασθενών της ευρύτερης περιφέρειας. Συγκεκριμένα, το ΠΠΝΠ απέκτησε: (1) νέο μαγνητικό τομογράφο, (2) αξονικό πολυτομικό πολυτομογράφο, (3) τραυματιολογικό ακτινολογικό μηχάνημα ψηφιακής ακτινογράφησης, (4) ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, και (5) ψηφιακό μαστογράφο, που έχει ήδη ξεκινήσει να  λειτουργεί με τη συμβολή του δωρητή του Πανεπιστημίου μας Δ. Σφήκα. Η λειτουργία του νέου εξοπλισμού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr