Βιβλιοθήκη Παν. Πατρών: Συμμετοχή στο μάθημα "Βασικές Έννοιες Ανοικτής Επιστήμης"

Βιβλιοθήκη Παν. Πατρών: Συμμετοχή στο μάθημα "Βασικές Έννοιες Ανοικτής Επιστήμης"

Πώς θα σας φαίνονταν αν όλη η επιστημονική γνώση και τα επιστημονικά δεδομένα ήταν εύκολα προσβάσιμα και ανοικτά σε όλους; Θα προτιμούσατε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να επεξεργαστείτε ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς πόρους αντί να δημιουργείτε νέους από την αρχή; Πώς θα σας φαίνονταν αν είχατε εσείς τον πραγματικό έλεγχο για τη διάθεση των δημοσιεύσεων σας;  

Αν όλα αυτά σας φαίνονται ενδιαφέροντα, τότε μπορείτε να συμμετάσχετε στο μάθημα "Βασικές Έννοιες Ανοικτής Επιστήμης". Το μάθημα αυτό περιγράφει κάποιες από τις βασικές έννοιες της Ανοικτής Επιστήμης. Επικεντρώνεται στις έννοιες της Ανοικτής Πρόσβασης, των Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων, των Ανοικτών Ερευνητικών Δεδομένων και των Αδειών Κοινής Χρήσης. Αφού σκιαγραφηθούν οι προϋπάρχουσες γνώσεις και απόψεις σας γύρω από την Ανοικτή Επιστήμη και τα επιμέρους στοιχεία της, στη συνέχεια -αφού παρακολουθήσετε διαλέξεις και οπτικοακουστικό υλικό- θα πρέπει να απαντήσετε σε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης. Στο τέλος, και αφού έχετε ολοκληρώσει το μάθημα, θα αξιολογηθούν εκ νέου οι απόψεις σας γύρω από την Ανοικτή Επιστήμη.


Η διαδικασία της μάθησης είναι αυτοκαθοδηγούμενη (self-directed) και υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί μία ώρα παρακολούθησης από τους συμμετέχοντες.

Το μάθημα βρίσκεται στο eClass του Πανεπιστημίου Πατρών στη διεύθυνση https://eclass.upatras.gr/courses/NOC3079/ και είναι ανοικτό με εγγραφή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr