3ο στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατάταξη του Stanford University

3ο στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατάταξη του Stanford University

Το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Πατρών επιβεβαιώνεται από την επικαιροποιημένη βιβλιομετρική μελέτη των J. Baas, K. Boyack, J. P.A. Ioannidis.

Η μελέτη κατατάσσει τους επιστήμονες βάσει ενός σύνθετου βιβλιομετρικού δείκτη, ο οποίος βασίζεται σε επιμέρους δείκτες του συστήματος Scopus. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους κορυφαίους 100.000 ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου επιστήμονες καθώς και όσους ανήκουν στο 2% του υπο-πεδίου στο οποίο δραστηριοποιούνται, συνολικά 186.000 άτομα. Μεταξύ αυτών, εμφανίζονται 829 διακεκριμένοι επιστήμονες με διεύθυνση ελληνικού πανεπιστημίου/ιδρύματος/φορέα, το 9.4% των οποίων έχουν διεύθυνση το Πανεπιστήμιο Πατρών.


Προηγούνται το ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΕΜΠ με ποσοστά μεταξύ 14 και 15.5%. Ανάγοντας τους αριθμούς ως προς τα υπηρετούντα μέλη ΔΕΠ εκάστου ιδρύματος (στοιχεία ΥΠΑΙΘ, Δεκ. 2020), το Πανεπιστήμιο Πατρών καταλαμβάνει την 3η θέση με ποσοστό 11.2%, έναντι 28.3% του ΕΜΠ και 22.5% του Πολυτεχνείου Κρήτης, μπροστά από τα άλλα πολυθεματικά ιδρύματα της χώρας. Η μονοθεματική φύση των δύο Πολυτεχνείων πιθανώς ευνοεί την κατάταξή τους σύμφωνα με την εν λόγω προσέγγιση – γι’ αυτό επιχειρώντας μια «ομοειδή» σύγκριση, η Πολυτεχνική Σχολή μας θα σημείωνε ποσοστό 25%. Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών συγχαίρει συνολικά το ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου για την σημαντική αυτή διάκριση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr