Νέος εξοπλισμός περιμένει τους φοιτητές στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών

Η μοντέρνα εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πανεπιστημιούπολη

Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο είναι στην διάθεση των Φοιτητών, των Φοιτητριών, των Μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των Αθλητικών Ακαδημιών Παιδιών, των Αθλητικών Σωματείων και των Φίλων από την ευρύτερη περιοχή. Όλες και όλοι μπορούν να αθλούνται καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα σε ένα περιβάλλον ιδανικό, πιστοποιημένο και ασφαλές για κάθε είδους προπόνηση. 

Με εξειδικευμένο προσωπικό, με προμήθεια καινούργιου και σύγχρονου εξοπλισμού από το Σεπτέμβριο 2021, με μηχανήματα αερόβιας εκγύμνασης (ηλεκτρικοί διάδρομοι, ελλειπτικό μηχάνημα και στατικά ποδήλατα), με νέας γενιάς γήπεδα αθλοπαιδιών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με γήπεδα αντισφαίρισης σύγχρονων προδιαγραφών και ένα εντυπωσιακό γήπεδο Ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, ως ένα μοντέρνο «Σπίτι Αθλητισμού», έρχεται να καλύψει με δυναμικούς και δημιουργικούς τρόπους κάθε είδος εκγύμνασης, κάθε προπονητικό πρόγραμμα.


Η Φυσική Αγωγή και η άθληση είναι μέρος της στοχοθεσίας της Πρυτανικής Αρχής και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) Φυσικής Αγωγής του Γυμναστηρίου. Προσφέρει στη συντήρηση και στη βελτίωση του σώματος και του νου, μεταφέρει και διαδίδει στο άτομο και στο περιβάλλον τις αξίες της δια βίου άσκησης και είναι φυσικά ένα δημιουργικό διάλειμμα από την καθημερινότητα της πανεπιστημιακής φοίτησης και της εργασίας αλλά και ένα δημιουργικό διάλειμμα για την ευρύτερη κοινωνία της πόλης μας.

Αιτήσεις Φοιτητών

Όλοι οι εγγεγραμμένοι Φοιτητές και Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν δικαίωμα να εκδώσουν δωρεάν ετήσια κάρτα μέλους του γυμναστηρίου (ισχύει και για το Κολυμβητήριο το οποίο αυτό το διάστημα βρίσκεται εκτός λειτουργίας αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν από τους φοιτητές σε συγκεκριμένες ώρες το κολυμβητήριο του Π.Ε.Α.Κ. Πάτρας “Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός” πλησίον του Παμπελοποννησιακού Αθλητικού Κέντρου Πάτρας). Η ετήσια κάρτα μέλους ανανεώνεται ετησίως (εγγραφές από 1/9 και λήξη 31/7 κάθε ακαδημαϊκού έτους).

Η διαδικασία απόκτησης είναι απλή και προϋποθέτει την προσκόμιση των παρακάτω εγγράφων:

  • Αίτηση εγγραφής- μπορεί να αποσταλεί και ηλεκτρονικά (διατίθεται και έντυπη στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο-Γραμματεία, 1ος όρ., ώρες 09:00-13:00)
  • Δύο απλές φωτογραφίες
  • Πιστοποιητικό καλής υγείας για αθλητική δραστηριότητα (διάρκειας ισχύος για ένα ημερολογιακό έτος), από προσωπικό γιατρό (παθολόγο, καρδιολόγο), δημόσιες δομές υγείας (νοσοκομεία, Ε.Ο.Π.Υ., κ.λπ.). Οι Φοιτητές και Φοιτήτριες που είναι αθλητές και αθλήτριες μπορούν να προσκομίζουν αντίγραφο της πιστοποίησης καλής υγείας από την κάρτα αθλητή/αθλήτριας του σωματείου τους
  • Υπεύθυνη δήλωση η οποία διατίθεται ηλεκτρονικά αλλά και έντυπη από το Γυμναστήριο
  • Φοιτητική Ταυτότητα ή πρόσφατο πιστοποιητικό σπουδών (επίδειξη)

Η κάρτα εκδίδεται εντός μίας-τριών εργάσιμων ημερών και παραλαμβάνεται από τη Γραμματεία καθημερινά ή από το Φυλάκιο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου απογευματινές ώρες.

Χρήσιμα έντυπα

Υπεύθυνση Δήλωση
Αίτηση για εγγραφή στο Γυμναστήριο

Πληροφορίες και εγγραφές: τηλ.: 2610997755, link: gym.upatras.gr

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr