Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εμβολιασμό

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εμβολιασμό

Απογοητευτικός είναι ο αριθμός των φοιτητών που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, αυτή τη βδομάδα στο Ρίο, στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρήστο Μπούρα και Μάρκο Μαραγκό.

Η ημέρα αυτή ήταν αφιερωμένη στην ενημέρωση των φοιτητών και στον εμβολιασμό όσων έπαιρναν την απόφαση. Για τον σκοπό αυτό μετακινήθηκε στο Πανεπιστήμιο ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης ο οποίος σε συνεργασία με τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα και τον αντιπρύτανη Μάρκο Μαραγκό μερίμνησαν για την ενημέρωση των φοιτητών. 


«Ήρθαμε σήμερα εδώ, ώστε βοηθήσουμε στην ενημέρωση για την εμβολιαστική διαδικασία και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των φοιτητών μας, με το καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης και πρόσθεσε: «Αφενός μεν, κάναμε μια διαδραστική κουβέντα με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας και αφετέρου, θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα του εμβολιασμού. Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Παρατηρείται μια αυξητική τάση σε νεαρές ηλικίες και μάλιστα έχουμε τελευταία αρκετά παιδιατρικά περιστατικά».

Παρών και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα, Χαράλαμπος Μπακόπουλος.

Ο κ. Μπακόπουλος συντόνισε τη λειτουργία της κινητής μονάδας εμβολιασμού με γιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούσαν να εμβολιαστούν επί τόπου.

Ωστόσο ούτε τους δέκα δεν έφτασαν οι φοιτητές που κάθισαν στην καρέκλα για να εμβολιαστούν. «Δεν ξεπέρασαν τους 6-8 οι φοιτητές που εμβολιάστηκαν. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.

Εμείς θα συνεχίσουμε και τις ενημερώσεις και όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Από κει και πέρα είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Μπούρας.

Ωστόσο οι δύο εβδομάδες λειτουργίας του Πανεπιστημίου έδειξαν ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων αποδίδουν γι’ αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί διασπορά του ιού εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr