Η νέα Εβδομαδιαία ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Η νέα Εβδομαδιαία ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Στις 21 & 22 Μαΐου 2021 πραγματοποιείται διαδικτυακά το 19ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο: «Εξελίξεις στην Ογκολογία»

Στις 21 & 22 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθεί το 19ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο «Εξελίξεις στην Ογκολογία», το οποίο διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολογικών Ερευνών (ΕΟΓΕ), σε συνεργασία με το Ολύμπιον Θεραπευτήριο Γενική κλινική Πατρών Α. Ε. και υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ο.Π.Ε.) και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Το συνέδριο λόγω των συνθηκών που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στο link: https://bit.ly/3wdqAsR


Οδηγίες Διαδικτυακής Παρακολούθησης για νέους χρήστες: Εάν είστε νέος χρήστης παρακαλούμε ακολουθήστε τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία στο www.livemed.gr (πατήστε στο πεδίο Register / Εγγραφή). Η δημιουργία λογαριασμού είναι δωρεάν και υποχρεωτική για την παρακολούθηση των ομιλιών. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό στο www.livemed.gr χρησιμοποιήστε τους κωδικούς σας για να συνδεθείτε.

Έως την 6η Ιουνίου η ηλεκτρονική αξιολόγηση μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2021

Ο κύκλος της  διαδικασίας  ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές άρχισε  τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021  και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021. Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος, εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν σε  όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα. Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς του κάθε φοιτητή. Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.

Το Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει το 1o Θερινό Σχολείο nanoQIQO 12-16 Ιουλίου

Το Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει από 12 έως 16 Ιουλίου 2021 το 1ο Θερινό Σχολείο του nanoQIQO (Horizon 2020). Το εν λόγω θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως  επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν από τον χώρο τους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής. Σκοπός αυτού του Θερινού Σχολείου είναι να προσφέρει στους νέους ερευνητές την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το θεωρητικό υπόβαθρο και τις σχετικές μεθοδολογίες που σχετίζονται στενά με τους τομείς της Κβαντικής Πληροφορίας και της Κβαντικής Οπτικής. Η πρόοδος σε αυτούς τους επιστημονικούς τομείς ανοίγει το δρόμο για ενδιαφέρουσες τεχνολογικές εφαρμογές οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν την καθημερινή μας ζωή. Περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο θα  βρείτε στην ακόλουθη  διεύθυνση: https://www.matersci.upatras.gr/nanoQIQO-Summer-School-2021/

Διαδικτυακό σεμινάριο στην παρακολούθηση και διαχείριση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης - 25 Μαΐου 2021

Το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών (www.atmosphere-upatras.gr), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EO4GEO (www.eo4geo.eu), θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο την Τρίτη 25 Μαΐου και ώρα 15:00. Το σεμινάριο στοχεύει στην παροχή βασικών γνώσεων σχετικά με την παρακολούθηση και διαχείριση της ποιότητας του αέρα. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τις επιπτώσεις και τους βασικούς παράγοντες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη σύνδεση με τις πηγές ρύπανσης στο αστικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, καθώς και τις μεθόδους για την ποιοτική διερεύνηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε μια περιοχή. Το σεμινάριο είναι κατά βάση μη τεχνικό και οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να έχουν εμπειρία ή εξειδικευμένες γνώσεις στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Ως παράδειγμα εφαρμογής, θα αναφερθεί η παρακολούθηση και η πρόγνωση των αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή της Πάτρας με τη χρήση επίγειων σταθμών και δορυφορικών δεδομένων.

Για την παρακολούθηση, απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://upatras-gr.zoom.us/webinar/register/WN_-e3YWUfvSeyhki4RDC9snw. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.eo4geo.eu/training-actions/air-quality-monitoring-and-management/

Τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Είκοσι Χρόνια Ανάπτυξης Μοριακών ‘Rapid Tests’ στο Πανεπιστήμιο Πατρών» – 26 Μαΐου 2021

Την Τετάρτη 26 Μαΐου και ώρα 7.00 μμ θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Είκοσι Χρόνια Ανάπτυξης Μοριακών «Rapid Tests» στο Πανεπιστήμιο Πατρών: Επιτεύγματα και Εφαρμογές στους Τομείς της Υγείας και της Αγροδιατροφής» με ομιλητή τον κ. Θεόδωρο Χριστόπουλο, Καθηγητή Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών & σμΔΕΠ ΙΕΧΜΗ/ΙΤΕ. Η τηλεδιάσκεψη απευθύνεται σε ευρύ ακροατήριο και καλύπτει διεπιστημονική ερευνητική δραστηριότητα, η οποία συνδυάζει τη χημεία, τη νανοτεχνολογία και τη μοριακή βιολογία για την ανάπτυξη αισθητήρων και αναλυτικών μεθόδων με πολλαπλές εφαρμογές στα πεδία της Υγείας και της Αγροδιατροφής.
Σύνδεσμος: https://upatras-gr.zoom.us/j/96020984114?pwd=ZTJuaFRtdTRGOW9aaC9FbmJralZTUT09, Meeting ID: 960 2098 4114, Passcode: 254846

Ενίσχυση Δημοσιεύσεων σε Περιοδικά Υψηλής Απήχησης

H Επιτροπή Ερευνών στον Προϋπολογισμό του έτους 2021, ενέκρινε  χρηματοδότηση για τη δράση «Ενίσχυση Δημοσιεύσεων σε Περιοδικά Υψηλής Απήχησης». Στη σελίδα https://research.upatras.gr/journals-form παρέχεται δυνατότητα εξ αποστάσεως υποβολής αιτήματος καθώς και οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών UP FM

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη στελέχωση του Ραδιοφωνικού Σταθμού (UP FM, 103.7MHz) με νέους μουσικούς παραγωγούς για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022. Αιτήσεις ενδιαφέροντος μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο link: https://forms.gle/uUrUcyejxRLJRFV88  ή στη σελίδα του σταθμού  https://upfm.upatras.gr/   μέχρι και τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610 962394, 2610 996675 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περιοδικό @UP

Το 3ο τεύχος του περιοδικού @UP, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών https://www.upatras.gr/stay-tuned/at-up/. Υπενθυμίζεται ότι η περιοδική έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών δημοσιεύεται στις 15 κάθε δεύτερου μήνα και απευθύνεται σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον πολιτισμό. Είναι μια συλλογική εθελοντική δράση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στέλνοντας τη συνεργασία τους στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ενημέρωση για θέματα τεχνολογίας

Η Διεύθυνση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για τα παρακάτω θέματα τεχνολογίας που τους αφορούν.

1) Η τεχνική υποστήριξη και η λειτουργία του Ακαδημαϊκού Webex σταματά στις 1/9/2021.  Τα εργαλεία τηλεκπαίδευσης Zoom και MS Teams θα είναι τα μόνα που θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται κανονικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα πρέπει να υιοθετηθούν από τους χρήστες του Webex και τους εναπομήναντες χρήστες στο Skype for Bussiness.
2) Η υποστήριξη του domain teiwest.gr, teipat.gr και teimes.gr σταματά στις 10 Ιουνίου 2021 από το Πανεπιστήμιο Πατρών και στις αρχές Σεπτεμβρίου σταματά και η λειτουργία τους. Τα σχετιζόμενα με αυτά προσωπικά emails θα τεθούν εκτός λειτουργίας.
3) Απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς όλους όσους διαθέτουν υπολογιστές με Windows 7 να μεριμνήσουν για την αναβάθμισή τους σε Windows 10. Η τεχνική υποστήριξη των υπολογιστών με Windows 2007 από τις αρμόδιες υπηρεσίες σταματά στις 1 Ιουλίου 2021.
4) Οι χρήστες που χρησιμοποιούν για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας (email) εργαλεία όπως το Outlook, Thunderbird κλπ θα πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές των ρυθμίσεών τους σύμφωνα με τις νέες οδηγίες στο σύνδεσμο https://www.upnet.gr/email/  Σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα 2610962604, 01, 08, 15, 13, 03 για επιπλέον πληροφορίες ή για να κλείσουν ραντεβού για on-line τεχνική υποστήριξη.

Επαναλειτουργία Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών

Από την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 θα επαναλειτουργήσει ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών που στεγάζεται εντός της Πανεπιστημιούπολης. Για τους κατοίκους της περιοχής θα υπάρχει πρόσβαση μέσω της μικρής πόρτας της πύλης εισόδου του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Παράκληση για την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας κατά της COVID-19.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr