Αντιμάθημα πραγματοποίησαν φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του Παν/μίου Πατρών

Αντιμάθημα πραγματοποίησαν φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του Παν/μίου Πατρών

Το πρώτο αντιμάθημα στο Βιολογικό Πάτρας πραγματοποίησαν φοιτητές, στο πλαίσιο δράσεων και κινητοποιήσεων με αίτημα την επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Επιπλέον, το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε ο τριήμερος αποκλεισμός της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο χώρο του πανεπιστημίου. Επιπλέον, οι φοιτητές συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/4 στις 18.00 στην Πλατεία Γεωργίου.


Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ! – 1ο ΑΝΤΙΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ

Έναν και παραπάνω χρόνο μετά από το κλείσιμο των σχολών μας λόγω της πανδημίας του covid-19, και λίγο πριν έρθει η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές μας, εμείς προχωράμε σε αντιμαθήματα και δράσεις επανοικειοποίησης των σχολών μας!

Μετά από συνεννόηση με καθηγητές του τμήματός μας, πραγματοποιήθηκε το πρώτο αντι-μάθημα με τίτλο "Η ζωή ενός ιού και η ζωή του ξενιστή του" σήμερα, Τρίτη 13.4, στη 13.00 στο Αίθριο του Βιολογικού ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί και επόμενα αντιμαθήματα!

Καθώς οι κανονικές αίθουσες διαλέξεων είναι ακατάλληλες εν καιρώ Covid, εμείς αντιπροτείνουμε τον εξωτερικό χώρο, δηλώνοντας την ανάγκη μας για δια ζώσης μάθημα ΧΘΕΣ!

Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα του 3ήμερου αποκλεισμού της Πρυτανείας που έχει αποφασίσει ο φοιτητικός μας σύλλογος μαζί και με άλλους φοιτητικούς συλλόγους. Εν όψει της 15ης Απρίλη, την ημέρα εισβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, εμείς δείχνουμε έμπρακτα ότι στις σχολές θα είναι οι φοιτητές και όχι η πανεπιστημιακή αστυνομία!

Προχωράμε σε:

  • Κατάληψη της Πρυτανείας και δράσεις στον χώρο του πανεπιστημίου 14 και 15/4.
  • Εκδήλωση 14/4 στη 13.00 με τίτλο: " 1 χρονος κλειστές σχολές – πανδημία – Νόμος Κεραμέως και η απάντηση του Φοιτητικού Κινήματος
  • Αποκλεισμό όλου του campus την Πέμπτη 15/4
  • Συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/4 στις 18.00 στην Πλατεία Γεωργίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr