Πάρτυ στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών -Η οργισμένη ανακοίνωση του Πρύτανη

Πάρτυ στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών

Πάρτυ εν μέσω κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών όπως αναφέρουν οι Πρυτανικές Αρχές. Το γεγονός προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα.

Από την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών, ανακοινώνονται τα εξής:


"Η Πρυτανική Αρχή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μετά από συλλογικές ενέργειες και προσπάθειες πολλών έγινε κατορθωτό να κατατεθεί τροπολογία για το θέμα του προσωπικού καθαριότητας, η οποία θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα με αναδρομική ισχύ. Επομένως όλο το προσωπικό καθαριότητας συνεχίζει κανονικά την εργασία του, αφού με την τροπολογία θα δοθεί παράταση των συμβάσεων μέχρι 31 Μαΐου 2021 και μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της νέας προκήρυξης στον ΑΣΕΠ και η επιλογή του προσωπικού.  Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην Πρυτανική Αρχή σε αυτή την προσπάθεια.

Επίσης η Πρυτανική Αρχή θέλει,  ειλικρινά και ξεκάθαρα, να γνωστοποιήσει  τη θέση της σχετικά με την παρεμπόδιση της εισόδου και την κατάληψη σε κτίρια. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες βλάπτουν τη λειτουργία και την εικόνα του Δημόσιου Πανεπιστημίου και, σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτό. Αντίθετα, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα σε μία εποχή που το Δημόσιο Πανεπιστήμιο προσπαθεί, εν μέσω πανδημίας, να αντιμετωπίσει μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικά θέματα. Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός της διοργάνωσης πάρτυ στη Φοιτητική Εστία, μέσα στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας. Η Πρυτανική Αρχή δεν θα αποδεχθεί επανάληψη τέτοιων φαινομένων και θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατέψει το υπέρτατο αγαθό της Ζωής και τη Δημόσιας Υγείας όλων μας.

Τέλος καλούμε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να τοποθετηθεί με ειλικρίνεια και ευθύτητα στα παραπάνω θέματα γιατί μας αφορούν όλους."

Πάρτυ με περισσότερα από 100 άτομα σε σπίτι στην Πάτρα

Συνωστισμός, αλκοόλ και... πλήρης αδιαφορία για τα μέτρα σε πάρτι σε σπίτι.

Οι εικόνες προκαλούν οργή, καθώς οι νεαροί δεν τηρούν κανένα από τα μέτρα κατά της διασποράς του ιού, μολονότι η Αχαΐα βρίσκεται στο «βαθύ κοκκινο»

Καρναβαλικό πάρτι με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων, όπως φαίνεται στα βίντεο, έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου σε σπίτι στην Πάτρα.

Με τα νοσοκομεία της πόλης να βρίσκονται σε τεράστια πίεση, την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή να παραμένουν στο βαθύ κόκκινο, οι νεαροί που συμμετείχαν στο πάρτι εμφανίζονται να αδιαφορούν πλήρως για τα μέτρα, καθώς συνωστίζονται σε λίγα τετραγωνικά, χωρίς μάσκες και το αλκοόλ ρέει άφθονο.

Για το κορωνοπάρτι ενημερώθηκε και η ΕΛ.ΑΣ, η οποία μετέβη στο σημείο για να διαλύσει το πλήθος και να επιβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα πρόστιμα.

Τσίκνισαν με ξέφρενο πάρτι σε φοιτητική εστία της Πατησίων

Γλέντι στήθηκε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης σε φοιτητική εστία επί της οδού Πατησίων.

Σε βίντεο που τραβήχτηκε απέναντι από την εστία, ακούγεται η μουσική στη διαπασών, συνοδεία… χειροκροτημάτων. Μάλιστα, το κορονοπάρτι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές καταγγελίες από γείτονες της περιοχής.

Οι κάτοικοι, που συχνά καλούν την Αστυνομία για να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά, κάνουν λόγο για ξέφρενα πάρτι που διοργανώνονται στον χώρο της εστίας και τα οποία διαρκούν μέχρι και τις 2-3 τα ξημερώματα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr