Κινητοποίηση φοιτητών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση φοιτητών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών

Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, τη βίαιη καταστολή και τη σύλληψη δεκάδων φοιτητών πραγματοποίησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Βιολογικού και Φιλολογίας πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι φοιτητές σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους: «Κινητοποιηθήκαμε σήμερα στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου μας για να αποσπάσουμε δημόσια τοποθέτηση τόσο για να μην εφαρμοστεί επ ουδενί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, όσο και για την βίαιη καταστολή των φοιτητών στο ΑΠΘ. Τι αντικρίσαμε όμως; Για άλλη μια φορά κλειστές πόρτες με τον “κύριο” πρύτανη να αρνείται εμμονικά να ακούσει τα δίκαια αιτήματα μας παραμένοντας κλειδωμένος στο γραφείο του».


Επιπλέον, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Βιολογικού και Φιλολογίας καλούν σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις 13.00, στην πλατεία Γεωργίου.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Βιολογικού, Φιλολογίας:

Χθες, Δευτέρα 22/2 γίναμε όλοι μάρτυρες μιας “πρωτοφανούς” εισβολής των δυνάμεων της αστυνομίας στην κατηλειμένη πρυτανεία του ΑΠΘ από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης. Μετά από απαίτηση του ίδιου του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου είδαμε την βίαιη καταστολή των φοιτητών που βρίσκονταν εκεί να υπερασπιστούν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων, βρίσκονταν εκεί για να μην αφήσουν αυτό τον νόμο (που εμπεριέχει διαγραφές, πανεπιστημιακή αστυνομία, βάση εισαγωγής, πειθαρχικά) να εφαρμοστεί, βρίσκονταν εκεί για το αυτονόητο δικαίωμα τους σε δημόσια και δωρεάν παιδεία, πτυχία με αξία και μια καλύτερη προοπτική.

Σαν απάντηση κι εμείς οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών όπως και δεκάδες σύλλογοι πανελλαδικά, κινητοποιηθήκαμε σήμερα στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου μας για να αποσπάσουμε δημόσια τοποθέτηση τόσο για να μην εφαρμοστεί επ ουδενί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, όσο και για την βίαιη καταστολή των φοιτητών στο ΑΠΘ. Τι αντικρίσαμε όμως; Για άλλη μια φορά κλειστές πόρτες με τον “κύριο” πρύτανη να αρνείται εμμονικά να ακούσει τα δίκαια αιτήματα μας παραμένοντας κλειδωμένος στο γραφείο του, που αποτελεί μάλλον μια συνειδητή επιλογή συγκάλυψης των γεγονότων. Μια εικόνα γνώριμη άλλωστε αφού και την προηγούμενη εβδομάδα συζητούσε πίσω από κλειστές πόρτες, συναινώντας στις πολιτικές της κυβέρνηση, είτε με την σιωπή του, είτε επιδιώκοντας να ιδιωτικοποιήσει πλευρές λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της, για να μπορεί να σπουδάζει και να ζει καλύτερα. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Πρύτανη Χ.Μπούρα και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς αποκλείουν συστηματικά και εσκεμμένα τους φοιτητικούς συλλόγους από συζητήσεις που αφορούν τα πτυχία μας, την καθημερινότητα μας, το μέλλον μας. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτός ο κατάπτυστος νόμος να μην εφαρμοστεί και να καταδικαστεί στο σύνολο του!

Όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας!

Όλοι και όλες την Πέμπτη στις 13.00 στην πλατεία Γεωργίου!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr