Κινητοποίηση Φ.Σ. Παν. Πατρών: "Ο πρύτανης συζητά και αποφασίζει με κλειστές πόρτες"

Κινητοποίηση Φ.Σ. Παν. Πατρών: "Ο πρύτανης συζητά και αποφασίζει με κλειστές πόρτες"

Ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων Πανεπιστημίου Πατρών:

Την Πέμπτη το πρωί οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Πρυτανεία για να μεταφέρουν τα αιτήματα τους σχετικά με τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη που ψηφίστηκε νύχτα, πίσω από κλειστές πόρτες, διεκδικώντας να μην εφαρμοστεί και η Πρυτανεία να κάνει καταδικαστική τοποθέτηση απέναντι στο σύνολο του νόμου και όχι αποσπασματικά, ενώ και να ανοίξουν άμεσα οι σχολές με ασφάλεια και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση. Παράλληλα, μαζί με το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών σταθήκαμε ενάντια στο ξεπούλημα της καθαριότητας του πανεπιστημίου σε εργολαβία, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι περιμένουν την μονιμοποίηση της σύμβασης τους.


Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών που από τη μια αρνείται να έρθει σε επαφή με τους φοιτητές και να ακούσει τα αιτήματα τους, συζητώντας πίσω από κλειστές πόρτες και από την άλλη σαν τον κλέφτη συναινεί στις πολιτικές της κυβέρνησης, πηγαίνοντας να ξεπουλήσει πλευρές της λειτουργίας του πανεπιστημίου σε εργολάβους. Στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων στην καθαριότητα και στα δίκαια αιτήματα τους. Την ίδια στιγμή που οι ελλείψεις στα ΑΕΙ σε καθηγητές, υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό είναι τεράστιες και η χρηματοδότηση είναι εμφανώς μειωμένη, αυτό που νοιάζει την κυβέρνηση είναι πως θα προωθήσει αντιδραστικές αλλαγές διάλυσης του δημοσίου πανεπιστημίου. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ήταν και θα είναι πάντα εκεί να μπλοκάρουν τέτοιες διαδικασίες που ξεπουλάνε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία στο βωμό του κέρδους τους. Ήταν και θα είναι πάντα εκεί να μπλοκάρουν κάθε πτυχή της πολιτικής τους όπως ένα μήνα τώρα με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε πανελλαδική κλίμακα.

Αν η κυβέρνηση και η ακαδημαϊκή «ελίτ» νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με τους Φοιτητικούς Συλλόγους είναι βαθιά γελασμένοι. Όλοι και όλες το επόμενο διάστημα στις γενικές μας συνελεύσεις. Όλοι και όλες στους δρόμους να μπλοκάρουμε στην πράξη την πολιτική που ξεπουλήσει τις ζωές και το μέλλον μας!

  • Καμία εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη
  • Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση πτυχών της λειτουργίας του πανεπιστημίου
  • Αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr