Έφυγε από τη ζωή καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Ματραλής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Χημείας) Χαράλαμπος Ματραλής. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 5-1-2021 στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων  στο Α΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απροσδόκητη απώλεια του Χαράλαμπου Ματραλή, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου μας.
Ο εκλιπών αγαπητός συνάδελφος υπηρέτησε επί σειρά ετών με συνέπεια, αφοσίωση και ακαδημαϊκό ήθος το Τμήμα Χημείας
προσφέροντας εκπαιδευτικό, ερευνητικό και διοικητικό έργο. Η Πρυτανική αρχή απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος. 

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΜΠΟΥΡΑΣ

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απροσδόκητη απώλεια του Χαράλαμπου Ματραλή, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας. 

Ο εκλιπών, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της Σχολής Θετικών Επιστημών, υπηρέτησε για σχεδόν 30 χρόνια, προσφέροντας σπουδαίο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και διοικητικό  έργο. Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Γεώργιος Παπαθεοδώρου
Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Πατρών

Η νέα χρονιά επεφύλασσε θλιβερά νέα για το Τμήμα Χημείας με την απώλεια του συναδέλφου Χαράλαμπου Ματραλή. Ο Χ. Ματραλής απόφοιτος και διδάκτορας του Τμήματος Χημείας, το υπηρέτησε για σχεδόν 30 χρόνια σε έναν από τους πυλώνες του, τη Φυσικοχημεία, προσφέροντας έργο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και διοικητικό, με πολλές απαιτήσεις και πολλές φορές με αυταπάρνηση.

Τα μέλη του Τμήματος Χημείας και ο Πρόεδρος, συντετριμμένοι από την απροσδόκητη απώλεια του συναδέλφου, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας

Θερμά συλλυπητήρια

Έφυγε σήμερα ξαφνικά από κοντά μας ο Χάρης Ματραλής, σχετικά νέος και χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει την ακαδημαϊκή του προσφορά. Ο Χάρης πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και στις αρχές της δεκαετίας του 80 το Διδακτορικό του στην Κατάλυση από το ίδιο Τμήμα. Έκανε, κατόπιν, για λίγα χρόνια, μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Louvain, στο Βέλγιο, με τον καθηγητή Delmon. Επιστρέφοντας εργάσθηκε για λίγο ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής και αργότερα εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας όπου εργάζονταν έως σήμερα. Ο Χάρης ήταν πάνω από όλα ένας πολύ ευγενικός και καλλιεργημένος άνθρωπος. Δίδασκε Φυσικοχημεία με εξαιρετική επιτυχία καθώς ήταν χαρισματικός Δάσκαλος. Υπήρξε επίσης συγγραφέας εξαιρετικών βιβλίων στη Χημική Κινητική και διεισδυτικός ερευνητής στην Κατάλυση. Συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, συγγράφοντας σε συλλογικό τόμο, για την ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, διδάσκοντας για πολλά χρόνια σε αυτό και συντονίζοντας για αρκετά χρόνια την ομάδα ανάπτυξης διδακτικού υλικού του ΕΑΠ. Η απώλεια του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου μας, στο ΕΑΠ και στην κοινότητα της Κατάλυσης στην Πατρίδα μας. Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στην προσφιλή του σύζυγο Χριστίνα, επίσης συνάδελφο στο Τμήμα Χημείας, και στις αγαπημένες του κόρες.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα το σκεπάζει.

Αλέξης Λυκουργιώτης, Χρήστος Κορδούλης, Κυριάκος Μπουρίκας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr