Τηλεδιάσκεψη Πρύτανη του Παν. Πατρών με τον Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα θέματα σίτισης και στέγασης

Τηλεδιάσκεψη Πρύτανη του Παν. Πατρών με τον Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα θέματα σίτισης και στέγασης

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χ. Μπούρας είχε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Κ. Δέρβο. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν θέματα σίτισης και στέγασης, ενώ παράλληλα συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Συγκλήτου περιελήθφη και συζητήθηκε  το ζήτημα των αδεσπότων. Η Σύγκλητος απεφάσισε ομόφωνα τη λύση του θέματος μέσω της νομικής οδού, με την άσκηση ένδικων μέσων υπό τη μορφή εξωδίκου κατά του Δήμου Πατρέων και κατά παντός υπευθύνου για την απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο.


Παράλληλα η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα, να διακόψει κάθε  δοσοληψία του Πανεπιστημίου Πατρών με την Τράπεζα Πειραιώς με την απόσυρση όλων των χρημάτων και το κλείσιμο όλων των λογαριασμών που τηρούνται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, λόγω της παύσης λειτουργίας του καταστήματος που έδρευε στο Πανεπιστημιακό χώρο. Παράλληλα η μεταφορά αυτού στο ΠΓΝΠ,  κρίθηκε ότι εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους καθότι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID-19. Η απόφαση της Συγκλήτου κοινοποιήθηκε στον Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας.

Τέλος, ο Πρύτανης Χ. Μπούρας συμμετείχε στις Συνελεύσεις των Τμημάτων: Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και Γεωπονίας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά και ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τα συγκεκριμένα Τμήματα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και συζήτησε για τα θέματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr