Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών

Τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΔΕ & ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΔΕ που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 26/11/2020 στις 14:30 μ.μ. συμμετείχε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας και ο Αντιπρύτανης Καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος. Ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης συμμετείχαν κατόπιν προσκλήσεως του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, όταν αυτός επεσκέφθη και συζήτησε με τις Πρυτανικές Αρχές για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Το θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως ο Περιφερειάρχης είχε ανακοινώσει, αφορούσε στην εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση των προβλημάτων του Πανεπιστήμιου, αλλά και των συνεργασιών που αφορούν στο μέλλον του, σε συνάρτηση με την τοπική κοινωνία. Παράλληλα συζητήθηκε ο Ακαδημαϊκός Χάρτης της Δυτικής Ελλάδας και η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΔΕ / ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης στην εισήγησή του επεσήμανε, την αναγκαιότητα διαμόρφωσης μίας ισχυρής συμμαχίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού της ΠΔΕ με το Πανεπιστήμιο Πατρών, συγκεκριμένο σχήμα και μορφή. Ως ένα “εργοστάσιο” που παράγει κάτι μοναδικό: «Το μέλλον της περιοχής» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης το Πανεπιστήμιο Πατρών, σημειώνοντας πως αυτό το μέλλον, αφορά το σύνολο της ΠΔΕ ως σταθερός μοχλός ανάπτυξης και βελτίωσης της τοπικής οικονομίας. Επίσης ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους παρισταμένους, τη δημιουργία μίας «Συμμαχίας για το Πανεπιστήμιο», ώστε να υπάρξουν από κοινού διεκδικήσεις έναντι του κεντρικού κράτους και συμφωνία για τη διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της περιοχής. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί συνομιλητή και συνδιαμορφωτή των εξελίξεων στις σχέσεις Κράτους/ Πανεπιστημίου αλλά και στις αποφάσεις που η μία ή η άλλη πλευρά λαμβάνουν», τόνισε.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 26/11/2020
Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην Περιφερειακή Αρχή για την διαχρονική στήριξή της στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Επιπρόσθετα ευχήθηκε, να συνεχισθεί και να ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια αυτή συνεργασία. «Θέλω να σας ενημερώσω ότι με απόφαση της Συγκλήτου δημιουργήθηκε η Επιτροπή Οδικού Χάρτη για τη σύσφιξη των σχέσεων πόλης και Πανεπιστημίου. Αντικείμενο της Επιτροπής ο σχεδιασμός δράσεων και ενεργειών για την επίτευξη ουσιαστικής  συνεργασίας του Πανεπιστημίου με τους Φορείς της περιοχής, καθώς επίσης και η παρακολούθηση υλοποίησης των δράσεων. Η Σύγκλητος θα εισηγηθεί το Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει το Υπουργείο μετά από εισήγηση της ΕΘΑΑΕ» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη  και τους επικεφαλής των παρατάξεων να παραβρεθούν στη Σύγκλητο όταν συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. «Θέλουμε όλοι, ένα Πανεπιστήμιο Πατρών βιώσιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που διαπιστώνουμε διάθεση συνεργασίας στη βάση της αμοιβαιότητας και του σεβασμού των διακριτών θεσμών που εκπροσωπούμε. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε την Αυτοδιοίκηση (α΄και β΄ βαθμού) σε ότι μπορούμε και περιμένουμε τη συμπαράσταση της Αυτοδιοίκησης στην ανάταξη της πορείας του Πανεπιστημίου Πατρών που επλήγη το 2019 με την καταπάτηση της ελεύθερης βούλησης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της Συγκλήτου, ενώ παράλληλα έπληξε και το Αυτοδιοίκητο. Το Πανεπιστήμιο έχει κατακτήσει, με συνταγματική κατοχύρωση το Αυτοδιοίκητο, αλλά ταυτόχρονα είναι ανοιχτό στην διαφάνεια και τον δημοτικό κοινωνικό έλεγχο. Το Αυτοδιοίκητο είναι συστατικό της Ακαδημαϊκής Λειτουργίας. Επιχειρούμε να αποκαταστήσουμε στο Πανεπιστήμιο Πατρών το μοντέλο λήψης αποφάσεων που συγκροτείται από θεσμικές λειτουργίες όπως αρμόζει σε Δημοκρατικές Κοινωνίες. Το Πανεπιστήμιο Πατρών ετοιμάζει την πρόταση αναδιάρθρωσης του και θα την θέσει υπόψη της Κοινωνίας, του Υπουργείου και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεν σκοπεύουμε να αιφνιδιάσουμε τις τοπικές κοινωνίες».

Επίσης ο Πρύτανης, συμμετείχε στις συνεδριάσεις των Τμημάτων, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, όπου έλαβε γνώση επί των θεμάτων που απασχολούν τα συγκεκριμένα Τμήματα και αντιστοίχως ενημέρωσε για τα θέματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών

----

Η 56η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Τα 56 του χρόνια βρίσκουν το Πανεπιστήμιο Πατρών σε μια πρωτόγνωρη παγκόσμια συγκυρία όπου οι στόχοι διαρκώς μετατοπίζονται, η ιεράρχηση των αναγκών ανατρέπεται και όλα, ακόμη και τα αυτονόητα, μοιάζουν αβέβαια και ασταθή. Η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της ρευστής πλέον πραγματικότητας και της θέσης μας μέσα σ’ αυτήν, η επανεκπαίδευση και η επανεφεύρεση του εαυτού, όπως τις όρισε ο Ισραηλινός στοχαστής Γιουβάλ Νόα Χαράρι, δεν αφορούν μόνο τα άτομα, αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές δομές μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και το Πανεπιστήμιο.

Αν το Πανεπιστήμιο έως τώρα είχε να αντιμετωπίσει την πρόκληση των διεθνών εξελίξεων στον 21ο αιώνα, ώστε να ανταποκριθεί στην διαρκώς εντεινόμενη ανταγωνιστικότητα, τώρα, στην εποχή των βίαιων ανακατατάξεων που διανύουμε, καλείται επιπλέον να ανταποκριθεί στην ανάγκη του αναστοχασμού της ταυτότητάς του, ο οποίος μπορεί να πραγματωθεί μόνον στη βάση της συλλογικότητας, των συγκλίσεων, του έντιμου συμβιβασμού και του διαλόγου, συνθήκες που καταργούν το ανοίκειο, καλλιεργούν την αντισυμβατική σκέψη και την οξυδέρκεια, δημιουργώντας, παράλληλα, τις προϋποθέσεις για την υπέρβαση της κρίσης, με όρους αυτή να γίνει ευκαιρία για μια γόνιμη αρχή. Η εποχή μας δεν απαιτεί μόνον έναν νέο ανθρωπότυπο, πρόθυμο να ανανεώνει διαρκώς το οπλοστάσιο της γνώσης και των δεξιοτήτων του, αλλά και έναν νέο τύπο Πανεπιστημίου, που να παρακολουθεί την πορεία των διεθνών μεταρρυθμίσεων και να προσαρμόζεται σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Μέσα στη δίνη της παγκόσμιας κρίσης, όπου ο χρόνος αποκτά διαφορετική διάσταση και η πραγματικότητα διαρκώς επαναπροσδιορίζεται, το Πανεπιστήμιο Πατρών αντιμετωπίζει τη σαρωτική δύναμή της, αλλά και παραμένει προσηλωμένο ευλαβικά στη στοχοθεσία του που αφορά την αριστεία στην έρευνα και τη διδασκαλία, την εξωστρέφεια σε επίπεδο ατόμων και συλλογικοτήτων, τη δημιουργία νέων κοινωνικών και τεχνολογικών προϋποθέσεων για την μετάβαση στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού. Με ευελιξία και τόλμη, με σεβασμό στους θεσμούς, στην ατομικότητα και συνέργειες, με πάθος, γνώση και διαρκή εγρήγορση.

Λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε, αλλά με αισιοδοξία για καλύτερες μέρες θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε την Επέτειο Ιδρύσεως του Πανεπιστημίου μας με ένα Λεύκωμα Φωτογραφιών προηγούμενων εορτασμών ιδρύσεως, οι οποίες προέρχονται από το Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος.

Μπορείτε να δείτε το Φωτογραφικό Λεύκωμα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/fotografiko_leykoma_-_...

Μένουμε Σπίτι. Μένουμε Ασφαλείς για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί, υγιείς κάθε νέα γιορτή και κάθε νέα επέτειο που θα έρθει!

«Θα πιάσουμε το σύννεφο
θα βγούμε από τη συμφορά του χρόνου.
Από την άλλην όψη της κακοτυχιάς
Θα παίξουμε τον ήλιο μας στα δάχτυλα.
Στις εξοχές της ανοιχτής καρδιάς
Θα δούμε να ξαναγεννιέται ο κόσμος.»

----

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Η Πρυτανική Αρχή ενισχύοντας τον ανοιχτό διάλογο με όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα με στόχο τη συμμετοχική λήψη αποφάσεων συνεχίζει τις ανοικτές δημόσιες διαβουλεύσεις. Αποτελεί ένα βήμα δημοκρατίας και διαφάνειας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου μας. Για το λόγο αυτό ενθαρρύνουμε την ευρύτερη δυνατή ενεργοποίηση των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με στοχευόμενες παρεμβάσεις, σχόλια και προτάσεις βελτίωσης κειμένων που τίθενται σε ηλεκτρονική διαβούλευση. Για να ενισχυθεί και να διευρυνθεί ο ρόλος της κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών στην τελική διαμόρφωση κειμένων - εισηγήσεων προς τα συλλογικά όργανα του Πανεπιστημίου μας.
Οι διαβουλεύσεις θα γίνονται στο σύνδεσμο open.upatras.gr και η συγκεκριμένη στο σύνδεσμο: https://open.upatras.gr/forums/forum/protasi-organismou/. Με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών της 19ης Νοεμβρίου 2020, η Πρυτανική Αρχή έθεσε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση την «Πρόταση Οργανισμού Διοικητικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Πατρών» όπως συντάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή που είχε οριστεί από την Σύγκλητο και με βάση τις τροποποιήσεις που έγιναν στην συνεδρίαση της Συγκλήτου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Κυριακή και ώρα 24.00.
Η Πρυτανική Αρχή επιθυμεί να δηλώσει ότι διαβούλευση δεν σημαίνει αποδοχή ή απόρριψη. Αυτό είναι προνόμιο μόνο της Συγκλήτου.

----

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚHΡΥΞΗ «EUROPEAN GREEN DEAL»
To Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 και το Πανεπιστήμιο Πατρών/Τμήμα Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας τους, συνδιοργάνωσαν στις 26/11/2020 Διαδικτυακό Σεμινάριο για την ευρωπαϊκή προκήρυξη: «Building a low-carbon, climate resilient future: Research and innovation in support of the European Green Deal». Το σεμινάριο παρακολούθησαν 36 ερευνητές προερχόμενοι κυρίως από το Πανεπιστήμιο Πατρών, άλλα Πανεπιστήμια και τον ιδιωτικό τομέα. Τόσο το Τμήμα Έρευνας, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Μ.Ο.Δ.Υ ΕΛΚΕ, όσο και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου να συνδράμει στις διαδικασίες υποβολής ανταγωνιστικών προτάσεων. Περισσότερα: εδώ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ WEBINAR ΤΗΣ ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ
Στις 20 Νοεμβρίου 2020, υλοποιήθηκε επιτυχώς το webinar της ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ με θέμα τις νέες λειτουργικότητες του web-resCom. Εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής 139 άτομα, εκ των οποίων συνδέθηκαν και παρακολούθησαν 100 άτομα. Οι παρουσιάσεις των νέων λειτουργικοτήτων με παραδείγματα σε πραγματικό χρόνο, έγιναν σε τρεις ομάδες (Διαχειριστές έργων, Μέλη ΔΕΠ και Ερευνητές), κατά τη διάρκεια αυτών, εκφράστηκαν απόψεις και απορίες οι οποίες συζητήθηκαν εκτενώς με τα στελέχη της ΜΟΔΥ ΕΛΚΕ. Το ποσοστό συμμετοχής στη διαδικασία αξιολόγησης του webinar ανέρχεται σε 50% και τα αποτελέσματα αυτής συνοψίζονται στη συνέχεια:
το 91% δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το σύστημα web-resCom για το σύνολο των παρεχόμενων λειτουργικοτήτων του,
το 90% πιστεύει ότι η χρήση του συστήματος web-resCom θα περιορίσει το χρόνο υποβολής και έγκρισης συμβάσεων προσωπικού και εντολών αμοιβής
το σύνολο των συμμετεχόντων αξιολόγησαν θετικά το webinar («Πάρα Πολύ»: 41%, «Πολύ: 46%, «Αρκετά»: 13%).

23ο FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Για 23η συνεχή χρονιά η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» και η Οργανωτική Επιτροπή του Forum Ανάπτυξης διοργανώνουν τις συνεδριακές και εκθεσιακές εκδηλώσεις του Forum Ανάπτυξης. Φέτος, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία της covid-19 οι εργασίες συνεδρίου πραγματοποιούνται σε Digital μορφή (διαδικτυακές μεταδόσεις των εκδηλώσεων). Στο πλαίσιο των εργασιών του παραπάνω συνεδρίου συμμετείχε και το Πανεπιστήμιο Πατρών με την Παρουσίαση της Ερευνητικής και Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας των Μουσείων του Πανεπιστημίου Πατρών (24/11/2020 - Βραδιά Ερευνητή 2020) και ομιλητές τους κ.κ.:
-Βοτανικό Μουσείο, Παναγιώτης Δημόπουλος, Καθηγητής Τμ. Βιολογίας, Παν. Πατρών
-Μαρία Πανίτσα, Επίκ, Καθηγήτρια Τμ. Βιολογίας, Παν. Πατρών
-Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, Ιωάννης Ηλιόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής ΜΕΤ ΠΠ & Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Υπεύθυνη ΜΕΤ ΠΠ
-Ζωολογικό Μουσείο, Γιώργος Μήτσαινας, Λέκτορας, Τμ. Βιολογίας, Παν/μιο Πατρών
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση στο σύνδεσμο:https://www.youtube.com/watch?v=mHgefrJHXIU&feature=emb_logo

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει Δωρεάν Σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 3 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της Πανεπιστημιακής και ευρύτερης Κοινότητας για θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία. Έγκριτοι ομιλητές έχουν προσκληθεί για να καταθέσουν τη γνώση και εμπειρία τους, ενώ στο τέλος του Σεμιναρίου θα υπάρχει η ευκαιρία για διαδραστική επικοινωνία με τους συμμετέχοντες μέσω ερωτήσεων προς τους ομιλητές.Αναλυτικές πληροφορίες: https://socialwelfare.upatras.gr/diadiktyako-seminario-3-dekemvrioy-pagk...

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Η Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΙΒΙΜ), στο πλαίσιο της δράσης “Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών”, διοργανώνει δωρεάν Επιμορφωτικά Σεμινάρια σε θέματα υποστήριξης φοιτητών οι οποίοι ανήκουν στις Ευπαθείς / Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες. Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές (Προπτυχιακοί- Μεταπτυχιακοί- Διδακτορικοί) του Πανεπιστημίου Πατρών όλων των Τμημάτων. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο σύνδεσμο: https://socialwelfare.upatras.gr/epimorfotika-seminaria-katartisis-koino...

ANABOΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2020-2021
Κατ’ εξαίρεση κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, λόγω της ισχύος των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού SARS Cov 2, η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε Τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. δεν πραγματοποιείται κατά το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην παρ. 3 του άρθρου 3 της υπό αριθμ. Φ1/192329/B3/13.12.2013 απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β’ 3185). Η διεξαγωγή αυτών θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά, μετά την άρση του έκτακτου μέτρου της αναστολής διεξαγωγής εξετάσεων με φυσική παρουσία, εντός του χρονικού διαστήματος που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

----

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Διεθνής διάκριση για το IEEEStudentBranch του Πανεπιστημίου Πατρών
Τη σημαντική διάκριση «IEEE Regional Exemplary Student Branch 2020» έλαβε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια το φοιτητικό παράρτημα του IEEE Student Branch του Πανεπιστημίου Πατρών. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται από το IEEE κάθε έτος στα παραρτήματα που προβάλλουν υποδειγματικές επιδόσεις με τις δράσεις και την οργάνωση τους. To IEEE Student Branch – University of Patras ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί το φοιτητικό παράρτημα του IEEE στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αριθμεί περισσότερους από 40 ενεργούς εθελοντές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων στους τομείς των ηλεκτρολόγων /ηλεκτρονικών μηχανικών και επιστήμης υπολογιστών. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών συγχαίρει θερμά το φοιτητικό παράρτημα ΙΕΕΕ του Ιδρύματός μας για την πολύ σημαντική διάκριση που έλαβαν.

Εκλογή του Καθηγητή Α. Καζαντζίδη στην Διεθνή Επιτροπή Όζοντος
Κατά τις διεργασίες για την ανάδειξη των μελών της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, εκλέχθηκε, για δεύτερη τετραετή θητεία, ο κ. Ανδρέας Καζαντζίδης, Καθηγητής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκλογή βασίστηκε στις ερευνητικές δραστηριότητες του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, το οποίο, σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες ερευνητικών Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων της Ελλάδος και του εξωτερικού, ερευνά θέματα που σχετίζονται με την αποτίμηση και την πρόγνωση των επιπέδων της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας λόγω των μεταβολών του όζοντος και άλλων ατμοσφαιρικών παραμέτρων σε παγκόσμια κλίμακα, και συμμετέχει σε σειρά διεπιστημονικών μελετών σχετικά με τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις της έκθεσης του ανθρώπου στην υπεριώδη ακτινοβολία. Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών συγχαίρει τον κ. Α. Καζαντζίδη για την εκλογή του, η οποία αποτελεί τιμή τόσο για το Τμήμα Φυσικής, όσο και για το Πανεπιστήμιο μας.
----

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΝΑΓΚΗΣ / ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ

Τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας είναι:

11771, τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, την οποία μπορείτε να καλείτε επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο (εντός νομού Αχαΐας). Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας.
- Οι βλάβες μπορούν να ανακοινώνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον αριθμό τηλεφώνου 2610 996666 και κατά τις μη εργάσιμες ημέρες στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων (τηλέφωνο:6978188888) ή στο τηλέφ.: 2610 996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων). Οι βλάβες τηλεφώνων και δικτυακών υποδομών δηλώνονται στο τηλέφωνο 6982961126 της επιφυλακής δικτύων.
- Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882 (εντός και εκτός νομού Αχαΐας).
- Για ό,τι αφορά βλάβες στο Αγρίνιο θα πρέπει να ενημερώνετε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες τον κ. Κ. Καρρά, στο τηλ. 2641074127 (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr