Συνάντηση Πρύτανη Παν. Πατρών με Προέδρο της ΕΘΑΑΕ και Διγαλάκη

Συνάντηση Πρύτανη Παν. Πατρών με Προέδρο της ΕΘΑΑΕ και Διγαλάκη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνάντηση στην Αθήνα με Προέδρο της ΕΘΑΑΕ Π. Μήτκα και Υφυπουργό Παιδείας Β. Διγαλάκη, του Πρύτανη  Χ. Μπούρα και του Αντιπρύτανη Δ. Μαντζαβίνου.

Χθες Πέμπτη 8/10/2020  στη συνάντηση με τον Προέδρο της ΕΘΑΑΕ Καθηγητή Π. Μήτκα, τον Υφυπουργό Παιδείας Β. Διγαλάκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, ο Πρύτανης Καθηγητής  Χ. Μπούρας και ο Αντιπρύτανης Καθηγητής Δ. Μαντζαβίνος εξέθεσαν τα προβλήματα υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και Ακαδημαϊκής ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου Πατρών.


Παράλληλα παρουσίασαν το χάρτη της γεωγραφικής θέσης όλων των Τμημάτων, ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση για τις προοπτικές κάθε Τμήματος. Επίσης  ζητήθηκαν θέσεις διδασκόντων όλων των βαθμίδων, διοικητικών υπαλλήλων και έκτακτου διδακτικού προσωπικού.

Στο πλαίσιο των επιπλέον  προβλημάτων  που δημιουργεί η πανδημία, ζητήθηκε έκτακτη χρηματοδότηση για διδάσκοντες και προσωπικό καθαριότητας. Παρουσιάσθηκε η πρόοδος των εργασιών της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη  Επιτροπή θα εισηγηθεί στην ΕΘΑΑΕ και το Υπ. Παιδείας  την ανάπτυξη και χωροθέτηση των Τμημάτων του Πανεπιστήμιου Πατρών, με κριτήρια ακαδημαϊκότητας, διαθέσιμων ανθρωπίνων πόρων, υποδομών, δυνατότητας φοιτητικής μέριμνας και ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των Τμημάτων.

Ζητούμενο, η πραγμάτωση ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου Πανεπιστήμιου Πατρών, με υψηλού επιπέδου σπουδές, ένταση στην ερευνητική δραστηριότητα και επικέντρωση στη φοιτητική μέριμνα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr