Υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους στην Πάτρα - Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Υποχρεωτική μάσκα στους εξωτερικούς χώρους στην Πάτρα

Αλλάζουν όλα από σήμερα το πρωί για τους φοιτητές - για όλους τους κατοίκους της Πάτρας και ολόκληρης της Αχαΐας, καθώς επιβάλλεται mini lockdown (καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων) με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Από το πρωί της Τρίτης συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Εξαιρούνται οι καφετέριες και τα εστιατόρια από την υποχρεωτική μάσκα στην Πάτρα


Τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν έως τις 12 Οκτωβρίου επιβάλλουν τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, αναστέλλουν κάθε είδους εκδηλώσεων και απαγορεύουν τη συνάθροιση των πολιτών πέραν των εννέα ατόμων.

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα

Στην Αχαΐα το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Στην Πάτρα σύμφωνα με την Πελοπόννησο, στο πλαίσιο των αστυνομικών ελέγχων, μέχρι αυτή την ώρα (2.25μμ) βεβαιώθηκαν δυο παραβάσεις, για τη χρήση μάσκας. Συγκεκριμένα το χρηματικό πρόστιμο των 150 ευρώ, επιβλήθηκε σε επιβάτη λεωφορείου και σ΄έναν πεζό πολίτη.

Τι ισχύει από σήμερα στην Πάτρα

Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στον Δήμο Ιωαννίνων, είναι τα ακόλουθα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr