Διαμαρτυρία φοιτητών Παν. Πατρών στο Αστικό ΚΤΕΛ - Ζητούν μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου και αύξηση δρομολογίων

Διαμαρτυρία φοιτητών στο Αστικό ΚΤΕΛ: Ζητούν αύξηση δρομολογίων και μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου

Διαμαρτυρίες φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάσταση που επικρατεί στα Αστικά Λεωφορεία της πόλης στα δρομολόγια από και προς το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. 

Σήμερα το πρωί, φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας για να εκφράσουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια απέναντι στον κορονοϊό στις διαδρομές των λεωφορείων, καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχουν δρομολόγια που εκτελούνται με ασφυκτικά γεμάτα λεωφορεία.


Όπως ανέφεραν ζητούν να πυκνώσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων με τα οποία πηγαινοέρχονται στο Πανεπιστήμιο καθώς από αυτή τη στιγμή δημιουργείται συνωστισμός από τους φοιτητές που πρέπει να μπουν στο λεωφορεία για τις ανάγκες των μαθημάτων τους.

Ακόμη, ζητούν να ξεκινούν τα δρομολόγια πριν τις 9 για όσους φοιτητές θα πρέπει να φτάνουν στο Πανεπιστήμιο νωρίτερα.

Τέλος αίτημα τους είναι η μείωση της τιμής του εισιτηρίου, ειδικά για αυτή την περίοδο όπου πολλοί γονείς βρίσκονται σε αναστολή λόγω τις πανδημίας και δυσκολεύονται να συντηρήσουν οικονομικά τα παιδιά τους που σπουδάζουν.

Τι αναφέρουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ, Πολιτικών Μηχανικών, Παιδαγωγικού, Φιλολογίας, Βιολογικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΔΟ της Πάτρας, καλούν όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν σε κινητοποίηση στα αστικά ΚΤΕΛ (Αγίου Ανδρέου 9) την Παρασκευή στις 11 π.μ. τηρουμένων όλων των μέτρων ατομικής προστασίας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας όσον αφορά τη μετακίνηση.

Χαρακτηριστικά στις αποφάσεις τους τονίζουν:

«Η κατάσταση με τη μετακίνηση και στην πόλη της Πάτρας είναι εκρηκτική. Ειδικά για τις γραμμές από και προς το πανεπιστήμιο, συναντάμε πράγματα που δεν έχουν προηγούμενο.

Σε συνθήκες πανδημίας, η ίδια γραμμή που πάει από την Πάτρα στο πανεπιστήμιο και το αντίστροφο, είναι η ίδια που πάει στο νοσοκομείο του Ρίο που είναι το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό για όλη τη Δυτική Ελλάδα (!)

Από την άλλη, αντί τα δρομολόγια να πυκνώνουν για να εξυπηρετείται η μετακίνηση των φοιτητών, αραιώνουν με αποτέλεσμα να στοιβαζόμαστε ακόμα πιο πολύ μέσα στα λεωφορεία, να μην τηρούνται τα μέτρα προστασίας της υγείας. Μάλιστα σε αυτές τις συνθήκες, ο στόλος των λεωφορείων μειώθηκε για να σταλούν λεωφορεία στην Αθήνα ώστε να εξυπηρετηθούν τα κέρδη της επιχείρησης των αστικών ΚΤΕΛ.

Παράλληλα με αυτή την κατάσταση, τα εισιτήρια του λεωφορείου συνεχίζουν να αποτελούν σοβαρό οικονομικό βάρος στις πλάτες των φοιτητών, είναι από τα ακριβότερα εισιτήρια για μετακίνηση από και προς το πανεπιστήμιο πανελλαδικά.

Απαιτούμε:

  • Δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση για όλους τους φοιτητές.
  • Πύκνωση των δρομολογίων για να καλύπτονται οι ανάγκες των φοιτητών για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση. Αύξηση του στόλου λεωφορείων για να καλυφθούν οι ανάγκες.
  • Να υπάρχει διαφορετική γραμμή για το νοσοκομείο του Ρίο που είναι νοσοκομείο αναφοράς covid-19 και διαφορετικές γραμμές που να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο για να μη διακινδυνεύουμε κάθε μέρα τη ζωή μας αλλά και να καλύπτεται η ανάγκη για γρήγορη και ασφαλή μεταφορά στο νοσοκομείο».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr