Έπεσε στο κενό η έκκληση που απηύθυναν γονείς φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών για ΑΜΕΣΟ ΑΝΟΙΓΜΑ της σχολής

Οι φοιτητές αποφάσισαν συνέχιση της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ για 6η εβδομάδα.

Συγκεκριμένα έπεσε στο κενό η έκκληση που απηύθυναν γονείς φοιτητών στους καθηγητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τ/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την έκκληση υπογράφουν γονείς φοιτητών που σημειώνουν «εκ μέρους γονιών που υπογράφουν αλλά και άλλων που δεν θα ήθελαν στην παρούσα φάση να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τους, σας επισυνάπτουμε επιστολή με την οποία ζητούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για ΑΜΕΣΟ ΑΝΟΙΓΜΑ της σχολής. Σας δηλώνουμε δε εξαρχής προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι είμαστε κατά του μέτρου της κατάληψης από οποιονδήποτε.»


Η επιστολή έχει ως εξής: 

«Λόγω της παρατεταμένης κατάληψης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ώς γονείς φοιτητών πού πλήττονται από την κατάληψη, εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για την τύχη της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα διαπιστώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο και θα πρέπει τάχιστα να ξεπεραστεί.»

Για να γίνει αυτό είναι σημαντική η συμβολή σας στον τομέα του διαλόγου τον οποίο θα πρέπει να επιδιώξετε με σκοπό την εύρεση βέλτιστης λύσης Γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας πως πρέπει να διαχειριστείτε την κατάσταση ώστε να ανοίξει και πάλι τις πόρτες της η σχολή. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα είναι δεδομένο ότι οι μόνοι που μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για εκτόνωση της έντασης είναι η Διοίκηση του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές δεν μπορούν να ρίξουν ¨λευκή πετσέτα¨, δεν έχουν τη δική σας σοφία για να προχωρήσουν μετά από αυτή την «κόντρα» σε κινήσεις έστω καλής θέλησης αν δεν τους δείξετε ότι τους υπολογίζετε  και τους θέλετε στο ίδιο «τραπέζι» αλλά με διακριτούς η κάθε πλευρά ρόλους.

Σας καλούμε να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν να ανοίξει η σχολή που τελεί υπό κατάληψη και να ξεκινήσετε διάλογο με τη φοιτητική κοινότητα προς όφελος όλων. Να καταλάβουν όλοι ότι σε αυτή την αντιπαράθεση δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά καθηγητές και φοιτητές που το μόνο που τους ενδιαφέρει  είναι ένα Πανεπιστήμιο που θα δίνει στην κοινωνία επιστήμονες που θα οδηγήσουν τη χώρα μπροστά. Βρείτε τον οποιονδήποτε τρόπο νομίζετε ότι θα βοηθήσει για να ανοίξει η σχολή γιατί κλειστό Πανεπιστήμιο σημαίνει κακό Πανεπιστήμιο. Πρέπει μετά από παρέλευση 5 εβδομάδων να ανοίξει επιτέλους η Σχολή και για αυτό το λόγο σας καλούμε να ΥΠΕΡΒΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ και να κάνετε τις αναγκαίες κινήσεις που χρειάζονται για το σκοπό αυτό. Δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών αλλά  η ώρα των γενναίων αποφάσεων, κάτι που μόνο το εκπαιδευτικό προσωπικό μπορεί να κάνει.»

Διαβάστε Επίσης: Κατάληψη αποφάσισε το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών - Η απόφαση της Γ.Σ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr