Πανεπιστήμιο Πατρών: "Αν συνεχιστεί κατάληψη θα χαθεί και το εξάμηνο" αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογιας Υπολογιστων με αφορμή την κατάληψη της Σχολής, αναφέρει τα εξής:

"Διανύουμε τον 3ο μήνα του ακαδημαϊκού έτους και ήδη το τμήμα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Για πέμπτη εβδομάδα, η σχολή παραμένει κλειστή υπό καθεστώς κατάληψης, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η εξεταστική όπως έχουν δηλώσει στην ανακοίνωση τους ο Πρόεδρος της σχολής, η Πρύτανης του ιδρύματος και ο Κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχοής.


Κατάληψη, η οποία αν συνεχιστεί, θα χαθεί και το εξάμηνο! Το ζήτημα του ορίου δήλωσης των πιστωτικών μονάδων (E.C.T.S), η αιτία των συνεχόμενων καταλήψεων, σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι ανούσιο. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο θέτει υπό αμφισβήτηση την ολοκλήρωση των σπουδών, αρκετών συμφοιτητών μας.

Σε ένα πρόβλημα όμως, δεν είναι δυνατόν η απάντηση να είναι ουσιαστικά η αδιαφορία! Όταν δεν πραγματοποιείται ένας κοινός διάλογος έχοντας ως βασικό άξονα την επίλυση του, τότε επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ουσιαστική και λειτουργική! Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες, κινείται σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση!

Είναι απαράδεκτο, οι αγκυλωμένες ιδεολογίες ορισμένων, να επιβαρύνουν μια ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Προβλήματα σαφώς και υπάρχουν πολλά. Πρέπει όμως να ασχολούμαστε με την επίλυση και όχι την ενίσχυση τους. Είναι παράλογο, κάποιοι να αρνούνται πεισματικά τα πάντα και να κλείνουν τη σχολή, να μη δέχονται ουδεμία συζήτηση επί του θέματος!

Με την κατάληψη, όπως έχει αποδειχθεί δε λύνεται κάτι. Αντιθέτως οδηγεί σ’ ένα κενό και ουσιαστικά καθυστερεί κάτι το οποίο ενώ μπορούσε ν’ αλλάξει, καταλήγει να θεωρείται δεδομένο.

•    Ζητάμε απ’ όλους τη βοήθεια για να ανοίξει η σχολή! Να μη χάσουμε ακόμη περισσότερα!

•    Προτείνουμε την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για να παραστεί στη συνέλευση των καθηγητών, την Κοσμητεία και την Πρυτανία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του εξαμήνου, της εξεταστικής καθώς και να λυθεί το πρόβλημα του ορίου δήλωσης.

•    Να μην ενεργοποιηθεί το σύστημα δηλώσεων μαθημάτων μέχρις ότου να διασφαλιστεί η εξεταστική και το εξάμηνο."

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr