ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φαρμακευτικής Πατρών: Κατάχρηση εξουσίας από την ΠΚΣ στον Φοιτητικό Σύλλογο

Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φαρμακευτικής Πατρών: Κατάχρηση εξουσίας από την ΠΚΣ στον Φοιτητικό Σύλλογο

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις αυταρχικές και ανήθικες κινήσεις των εκπρόσωπων της ΠΚΣ στη Σχολή μας, με μοναδική συνέπεια την αδυσώπητη υπονόμευση του θεσμού της Δημοκρατίας στα όργανα του Φοιτητικού μας Συλλόγου» δηλώνει ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Αλέξανδρος Ιωάννου.

"Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι με την ΠΚΣ κατέχοντας 4 εκ των 7 εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως κάθε φορά ψάχνουν την πρώτη ευκαιρία να φιμώσουν και να αποκλείσουν την οποιαδήποτε αντίθετη με τη δική τους άποψη.


Είναι γνωστό το αχαλίνωτο πάθος που έχουν οι εκπρόσωποι της πιο πάνω παράταξης να καταχρώνται και να καπηλεύονται με τον πιο ανήθικο τρόπο την αυτοδύναμη εξουσία που κέρδισαν με την προπαγάνδα, το λαϊκισμό και τη λάσπη που ρίχνουν στους αντιπάλους τους.

Είναι λυπηρό, να ξέρουμε ότι δε δόθηκαν ακόμα λύσεις στα προβλήματα των φοιτητών του Τμήματός μας και ενώ εδώ και μια εβδομάδα ζητήσαμε να ορισθεί συνεδρίαση ΔΣ για να καταθέσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις μας, η ΠΚΣ παρεμποδίζει συνεχώς την διαδικασία αφού δε δέχεται να γίνει η συνεδρίαση εξ αποστάσεως (όπως ήδη γινόταν τους τελευταίους 3 μήνες).

Όταν ολόκληρο το Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να λειτουργεί εξ αποστάσεως, η εξεταστική περίοδος να τρέχει εξ αποστάσεως και όταν όλα τα όργανα Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών συνεδριάζουν ακόμα εξ αποστάσεως, η ΠΚΣ έχει την απαίτηση: οι Εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φαρμακευτικής να βρίσκονται στην Πάτρα και το ΔΣ του Συλλόγου να συνεδριάζει απαραιτήτως δια ζώσης.

Και όταν αυτό φαντάζει φανερά ανέφικτο από πλευράς τόσο δικής μας αλλά και του κάθε φοιτητή που δεν υποχρεούται να βρίσκεται στην Πάτρα εν μέσω μιας εξ αποστάσεως εξεταστικής περιόδου, η Προέδρος του ΦΣ (εκλεγμένη με την ΠΚΣ) μας έδωσε την πλέον γνωστή απάντηση ότι: «Το ΔΣ έχει απαρτία και χωρίς τη ΔΑΠ, εσείς είστε υπεύθυνοι αν δεν έχετε εκπροσώπηση».

Με λίγα λόγια, να συνεδριάσουν μόνοι τους αγνοώντας την παρουσία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΔΣ, αγνοώντας τις εναλλακτικές λύσεις που προτείναμε για την τέλεση του ΔΣ και κυρίως καταπατώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία τόσο απλά, αυταρχικά και ανήθικα.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φαρμακευτικής Πάτρας, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ευθύνη απέναντι στο Σύλλογο και τους φοιτητές φαίνεται στις πράξεις, στις λύσεις που προτείνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές (!) και ΟΧΙ αν θα συνεδριάσουμε δια ζώσης ή εξ αποστάσεως...

Αλλά το μόνο που ενδιαφέρει την ΠΚΣ είναι τα διαδικαστικά και η γραφειοκρατία! Το μόνο που ενδιαφέρει τους εκπροσώπους της ΠΚΣ είναι η αυτοδυναμία τους και πως αυτή δεν τους εμποδίζει να συνεδριάζουν μόνοι τους!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ: Η στυγνή υπονόμευση και η αυταρχική φίμωση της οποιασδήποτε άποψης αντίθετης με τη δική τους.  Είναι γνωστοί οι πολέμιοι του ΑΣΥΛΟΥ ΙΔΕΩΝ!".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr