Πανεπιστήμιο Πατρών: Ολοκληρώνεται η πλήρης ανακατασκευή 29 αμφιθεάτρων

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ολοκληρώνεται η πλήρης ανακατασκευή 29 αμφιθεάτρων

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, επιφυλάσσει για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών διδασκαλία σε υπερσύγχρονα αμφιθέατρα. Τις ημέρες αυτές ολοκληρώνεται η πλήρης ανακατασκευή 29 αμφιθεάτρων.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα δώσει άλλη πνοή στο ακαδημαϊκό μας ίδρυμα. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακατασκευής των αμφιθεάτρων του Ιατρικού Τμήματος που ήταν τα τελευταία για να συμπληρώσουν το παζλ της ανακαίνισης.


Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό όπως και η περίφραξη του Πανεπιστημίου έγιναν με χρήματα που διεκδίκησε και έλαβε η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Η Πρύτανις σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου που διαχειρίστηκαν το διαθέσιμο ποσό, πέτυχαν να υλοποιήσουν έργο ζωής για το ακαδημαϊκό ίδρυμα.

«Το Πανεπιστήμιο έχει κτίρια 50 ετών τα οποία χρειάζονται και συντηρήσεις και ανακατασκευές» είπε στην "Πελοπόννησο" η κ. Κυριαζοπούλου προσθέτοντας:

«Μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας το 2014 διεκδικήσαμε κάποια κτίρια. Μας ενέκρινε τα κτίρια για το Οικονομικό το οποίο ολοκληρώνεται, για το Η/Υ το οποίο παραδίδεται όπως και δύο αμφιθέατρα για το Τμήμα αυτό καθώς δεν είχε. Επίσης ολοκληρώνονται και τα Κτίρια Κλινικών Δομικών. Μέσω της Περιφέρειας καταφέραμε και ανακαινίσαμε συνολικά 29 αμφιθέατρα. Εργο πάρα πολύ σημαντικό που αναβαθμίζει τις συνθήκες εκπαίδευσης των φοιτητών».

Ωστόσο οι κτιριακές ανάγκες του Πανεπιστημίου Πατρών δεν καλύπτονται από τα παραπάνω. Υπάρχουν Τμήματα τα οποία επί χρόνια λειτουργούν σε συνθήκες ακατάλληλες και φοιτητές που περιφέρονται από αμφιθέατρο σε αμφιθέατρο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

  • Επιστήμης των Υλικών
  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
  • Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία
  • Φιλολογίας
  • Θεατρικών Σπουδών
  • Φιλοσοφίας

Το κτιριακό ζήτημα είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει και την επόμενη πρυτανική αρχή. Σε συνέχεια της παρούσας που έβαλε τις βάσεις εκτελώντας ένα σημαντικό έργο, να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ανέγερσης κτισμάτων και για τα παραπάνω Τμήματα.

Η νυν περιφερειακή αρχή έχει δηλώσει παρούσα και σύμμαχος στο Πανεπιστήμιο. Απομένει να κατατεθούν οι κατάλληλες προτάσεις και να υπάρξει συνεργασία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr