Σκέφτονται απεργία μέσα στην εξεταστική εκπαιδευτικοί του Πανεπιστημίου Πατρών

Σκέφτονται απεργία μέσα στην εξεταστική εκπαιδευτικοί του Πανεπιστημίου Πατρών

Εξαιτίας του αποκλεισμού τους από την διαδικασία εκλογής πρυτανικών αρχών. Την έντονη αντίδραση τους για τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που τους αποκλείει από τη διαδικασία εκλογής πρυτανικών αρχών εκφράζουν τα μέλη ΕΔΙΠ, ΕΕΠ και ΕΤΕΠ καθώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι, των Πανεπιστημίων.

Μάλιστα το Εργατικό-Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ), το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και το Ειδικό Τεχνικό-Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) των ΑΕΙ όλης της χώρας προειδοποιεί με κινητοποιήσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου εάν η στάση του υπουργείου Παιδείας δεν αλλάξει.


Το εν λόγω προσωπικό συμμετέχει και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, σε 24ωρη απεργία.

Χαρακτηρίζουν «Αντιδημοκρατική» την συμπεριφορά του Υπουργείου το οποίο επιτρέπει πλέον μόνο στα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων να έχουν δικαίωμα «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι», τόσο για τις πρυτανικές αρχές όσο και για όλα τα μονοπρόσωπα όργανα των ΑΕΙ όπως κοσμήτορες, πρόεδροι τμημάτων, τομεάρχες κ.α..

Όπως εξηγεί μιλώντας στο "thebest" ο πρόεδρος του Εργαστηριακού-Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Τσιπιανίτης, oι ενέργειες αυτές έχουν κομματική στόχευση στις επερχόμενες εκλογές οργάνων διοίκησης και σε βάθος χρόνου στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του Πανεπιστημίου στην χώρα μας. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για υπεροπτική αντίληψη, που βάλλει ευθέως στον πυρήνα της αστικής δημοκρατίας.

«Όσο πιο πολύ στενεύεις το εκλογικό σώμα, τόσο πιο εύκολα το χειραγωγείς. Έχει κανείς αμφιβολία επ’ αυτού; Μάλλον ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης και το Υπουργείο «ονειρεύονται» πρότυπα Πανεπιστήμια όπου θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο οι αναπληρωτές και οι τακτικοί καθηγητές, εξαιρώντας όλους τους υπόλοιπους», σημειώνει ο κ. Τσιπιανίτης.

Για πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και τον αποκλεισμό τους από την εκλογική διαδικασία το θιγόμενο προσωπικό των Πανεπιστημίων ενημέρωσε όλους τους βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς.

Πάντως, όπως σχολιάζει και ο Τσιπιανίτης, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν, στο Υπουργείο, δεν φαίνεται να κάνουν πίσω και όπως όλα δείχνουν τα πράγματα θα επιστρέψουν πίσω στα όσα ίσχυαν με τον αντίστοιχο Νόμος της Άννας Διαμαντοπούλου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr