Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνεχίζεται η αναστολή της κλινικής άσκησης των φοιτητών Ιατρικής έως 3/4 - Προτάσεις για το μέλλον του εξαμήνου

Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνεχίζεται η αναστολή των κλινικών δραστηριοτήτων των φοιτητών Ιατρικής μέχρι τις 3/4 - Προτάσεις φοιτητών για το μέλλον του εξαμήνου

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού και προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο, η Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής πληροφορεί τους φοιτητές ότι συνεχίζεται η αναστολή των κλινικών δραστηριοτήτων των φοιτητών του Τμήματος από 19/3/2020 έως και 3/4/2020.  

Επομένως, παρακαλούνται οι φοιτητές να μην προσέρχονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών για οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα μέχρι να αποσταλεί νεότερη ενημέρωση.  


ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ  

Προς: 

Πρόεδρο Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή κ. Δ. Γούμενο 

Πρόεδρο Επιτροπής Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτρια κα Β. Ζολώτα 

Μέλη Συνέλευσης Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών 

Αξιότιμοι, 

Η αιφνίδια αλλά απολύτως δικαιολογημένη αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, μας οδηγεί στο να προτείνουμε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι θεωρητικές παραδόσεις των μαθημάτων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, με όποιον τρόπο είναι αυτό εφικτό. 

Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η παράταση των μαθημάτων και της εξεταστικής περιόδου, κάτι που θα σήμαινε επιπλέον φόρτο εργασίας τόσο για τα Μέλη ΔΕΠ όσο και για τους φοιτητές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αιτούμαστε τη διδασκαλία και την αναπλήρωση μαθημάτων, μέσω ασύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης (eclass.upatras.gr και delos.upatras.gr). Εκτιμούμε πως οι ως άνω εφαρμογές μπορούν καλύψουν άμεσα τις βασικές ανάγκες που απαιτούνται για τις εξ αποστάσεως διαλέξεις και φροντιστήρια. Ακόμη όμως κι αυτό αν είναι αδύνατο, είμαστε διαθέσιμοι να χρησιμοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα μέσα, όπως αυτά της κοινωνικής δικτύωσης ή οι ευρείας χρήσης εφαρμογές για το σκοπό αυτό. 

Με αυτόν τον τρόπο δε θα χαθεί η ροή των μαθημάτων και οι φοιτητές θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφή με τα θεωρητικά μαθήματα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, την αποφυγή τυχόν παράτασης του εξαμήνου και κατ’ επέκταση της εξεταστικής περιόδου, ή έστω την πιθανή λογική παράτασή της για μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρξει μεγάλη δυσλειτουργία τόσο για τα μέλη ΔΕΠ και την ομαλή λειτουργία των κλινικών. 

Όσον αφορά τις Κλινικές και Εργαστηριακές Ασκήσεις, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αδύνατη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Εντούτοις, είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε κάθε ενδεχόμενο για εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, αρχής γενομένης, με πρόταση μεταφοράς ομάδων Κλινικών Ασκήσεων στα άλλα Νοσοκομεία της περιοχής μας (υπό τον εκπαιδευτικό έλεγχο μελών ΔΕΠ) αλλά και η αύξηση των ομάδων Εργαστηριακών Ασκήσεων στα προκλινικά έτη σπουδών. 

Κατανοούμε πλήρως την κατάσταση και είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε όλοι, ώστε να μην επιβαρυνθεί κατά το δυνατό κανείς στο εξάμηνό του. Ακόμη και σε μια περίοδο κρίσης να μην επικρατήσει πανικός και να τηρηθεί μια ομαλή πορεία στο ακαδημαϊκό έτος. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε ενέργειές σας. 

Με εκτίμηση, 

Κωνσταντίνα Αντωνίνη, Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών – Εκπρόσωπος στην Συνέλευση 

Νικόλαος-Σπυρίδων Πολίτης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών – Εκπρόσωπος στην Συνέλευση 

Κωνσταντίνος Γκιάλας, Εκπρόσωπος στην Συνέλευση 

Αγγελική-Ζωή Δουληγέρη, Εκπρόσωπος στην Συνέλευση 

Χριστίνα Γηραλέα, Γενική Γραμματέας Συλλόγου Φοιτητών 

Χρήστος Κυριαζής, Ταμίας Συλλόγου Φοιτητών

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr