Πανεπιστήμιο Πατρών: Κανονικά η λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Κανονικά η λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Σύμφωνα με την νέα κοινή Υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (χθες Δευτέρα 09/03) από την προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες (οπότε οι Γραμματείες του Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργούν κανονικά).

Πιο αναλυτικά τι ορίζει η νέα απόφαση:


1. Την προσωρινή απαγόρευση για το χρονικό διάστημα από 9.3.2020 έως και 18.3.2020, σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 9.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19:

α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στα Ιδρύματα αυτά και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

2. Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται:

α) οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες,

β) οι ερευνητικές δραστηριότητες,

γ) η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και

δ) η λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών.

3. Ως προς τις σχολικές μονάδες και τις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, φορείς και ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, κάθε τύπου και βαθμού, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου, πλην των Α.Ε.Ι., διατηρείται σε ισχύ η αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 15942/6-3-2020 απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (Β’ 725).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr