Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών: Είμαστε σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών για κορωνοϊό: "Είμαστε σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης"

Πανεπιστήμιο Πατρών: Για απρόβλεπτο αριθμό των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό κάνει λόγο σε δηλώσεις του στην «Γνώμη» ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός.

Χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο αριθμός των προσβληθέντων από τον Κορωνοϊό είναι απρόβλεπτος. Το μοιραίο εκδρομικό πούλμαν με προσβληθέντες που ένοιωθαν ηπιότατα συμπτώματα και εξ’ αυτού του λόγου κυκλοφορούσαν ελεύθερα μεταδίδοντας τον ιό απεδείχθη κερκόπορτα άλωσης των περιοχών Ηλείας - Αχαΐας - Ζακύνθου και δεν ξέρουμε πόσο έχει εκφύγει. Βρισκόμαστε στο στάδιο της ιχνηλάτησης και σε 2-3 μέρες θα ξέρουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και πάντα κατά προσέγγιση».


Σε ερώτηση αν ο ιός έχει μεταλλαχθεί και τι αυτό συνεπάγεται ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είπε ότι αυτό δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί χωρίς να μπορούμε να το αποκλείσουμε. Σε σχέση με την επικρατούσα κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είπε: «Είμαστε σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης. Η παρουσία μας είναι συνεχής, εργαζόμαστε νυχθημερόν χωρίς περιθώρια ξεκούρασης. Ελπίζω να αρκεστούμε στις δύο πτέρυγες των κλινικών που διαμορφώσαμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Εφιστώ την προσοχή των πολιτών στην τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr