Περίεργες κλοπές στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Επιθέσεις σε φοιτητές

Περίεργες κλοπές στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Επιθέσεις σε φοιτητές

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Προστατεύστε το πανεπιστήμιό μας» είναι η έκκληση που απευθύνει μέσω εγγράφων της προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και τις αστυνομικές αρχές της περιοχής η πρύτανις του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Δεν κρύβει την αγανάκτηση για την πλιατσικολόγηση που υφίστανται οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Η πρύτανις μιλώντας στην «Πελοπόννησο» επισημαίνει ότι τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών, κυρίως καλωδίων μεγάλης αξίας. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο. «Μας έκλεψαν καλώδιο ρεύματος χιλιομέτρων το οποίο διέρχονταν στον περίγυρο του πανεπιστημίου προφανώς για να πάρουν τον χαλκό» μας είπε η κ. Κυριαζοπούλου εκφράζοντας την ανησυχία της πρωτίστως για την προστασία των φοιτητών και όλου του προσωπικού του πανεπιστημίου και ακολούθως για την οικονομική ζημία του Πανεπιστημίου.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οπως περιγράφει και στα σχετικά της έγγραφα προς τον εισαγγελέα, τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Νικόλαο Σπανουδάκη και τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Γεώργιο Μιχαλόπουλο η κ. Κυριαζοπούλου, «υπήρξε ένα διάστημα που το Πανεπιστήμιο είχε διαπιστώσει ασφάλεια και δεν είχαμε παραβατικές συμπεριφορές. Τον τελευταίο μήνα, παρότι έχουμε αυξημένα μέτρα ασφάλειας, έχουν διαπιστωθεί αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών καλωδίων μεγάλης αξίας, τόσο από τον περίγυρο του Πανεπιστημίου, όσο και μέσα από υπόγεια υποδομών του» και προσθέτει:

«Ενημερώθηκαν επανειλημμένως οι αρμόδιες αρχές, ιδιαίτερα λόγω της γειτνίασης του Πανεπιστημίου με δύο καταυλισμούς σκηνιτών. Προ εβδομάδος καταγγέλθηκε ξυλοδαρμός φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην προσπάθειά του να περάσει από δρόμο πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός τους. Επειδή δημιουργεί εντύπωση το γεγονός ότι τα επεισόδια αυτά συμβαίνουν τον τελευταίο μήνα και προς αποφυγή καταστάσεων που θα προκαλέσουν δυσλειτουργία στο Πανεπιστήμιο, παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες».

ΣΥΝΕΧΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Συχνά και μέσω του πανεπιστημιακού βήματος καταγγέλλονται περιστατικά επίθεσης σε φοιτητές αλλά και μέλη του προσωπικού στο γεφυράκι πριν το Πανεπιστήμιο όπου εδρεύει ένας εκ των δύο καταυλισμών. Ο δεύτερος, όπως μας ανέφερε η κ. Κυριαζοπούλου αναπτύχτηκε το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται από την άλλη πλευρά του Πανεπιστημίου. «Πρόκειται για μία ανεξέλεγκτη κατάσταση. Συνεχώς ενημερώνουμε τις αστυνομικές αρχές διεκδικώντας την προστασία των φοιτητών μας, του προσωπικού μας και φυσικά της περιουσίας του πανεπιστημίου μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση γι' αυτό και ζητάμε παρέμβαση των αρμοδίων αρχών».

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η κ. Κυριαζοπούλου προσθέτει ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα. «Το βασικότερο όλων έχουμε περιφράξει όλο το κάμπους του Πανεπιστημίου μας. Εχουμε βάλει μπάρες και ελέγχουμε την είσοδο κυρίως τις βραδινές ώρες και τα σαββατοκύριακα. Εχουμε ιδιωτική ασφάλεια και φύλακες. Επομένως ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε από την πλευρά μας το έχουμε κάνει στον μέγιστο βαθμό. Απομένει πλέον να κάνουν και οι διωκτικές αρχές αυτό που πρέπει».

Η πρύτανις του Πανεπιστημίου δεν έκρυψε τον προβληματισμό της και για τυχόν εμπλοκή και άλλων εξωπανεπιστημιακών παραγόντων στην κοπή των καλωδίων, πέρα από περιθωριακούς «ποντικούς» που αρπάζουν μεταλλικά υλικά.

«Εχω πολλές αμφιβολίες για το τι πραγματικά συμβαίνει. Διαβεβαιώνω όμως τους πάντες ότι είμαστε διατεθειμένοι να ψάξουμε προς κάθε κατεύθυνση και να βρούμε τους ενόχους. Τονίζω ότι η ζημιά για το Πανεπιστήμιό μας είναι μεγάλη καθώς μιλάμε για καλώδιο χιλιομέτρων. Η κλοπή έγινε από εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους» τονίζει η κ. Κυριαζοπούλου και προσθέτει:

«Τα επισημαίνω όλα αυτά διότι πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το Πανεπιστήμιό μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Ναι, υπάρχει το άσυλο αλλά από κει και πέρα όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, οι διωκτικές αρχές θα περάσουν το κατώφλι του. Σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να βλάψει φοιτητή της ή μέλος του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού όπως και τις εγκαταστάσεις μας. Αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησα την παρέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας και τους παρακαλώ και μέσω της εφημερίδας σας να πράξουν τα δέοντα και για τις κλοπές που σημειώνονται αλλά και τις επιθέσεις σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr