Είσαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών και θέλεις να γίνεις εθελοντής ΕΚΟ;

Είσαι φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών και θέλεις να γίνεις εθελοντής ΕΚΟ;

Πανεπιστήμιο Πατρών: Η Δράση ΕΚΟ έχει ως στόχο την ομαλή ενσωμάτωση όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα: στα μαθήματα, το campus, την κοινωνικοποίηση.

Καθώς η φύση της παραπάνω στοχοθεσίας είναι κατά βάση κοινωνική και πολύπλευρη, δεν θα μπορούσαμε – και δεν θα θέλαμε – να μην έχουμε ένα ισχυρό και ενεργό εθελοντικό δίκτυο από μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, αρωγούς στη δράση μας.


Για την καλύτερη διευκόλυνση και σαφήνεια, υπάρχουν διάφορες εθελοντικές ομάδες του δικτύου εθελοντών ΕΚΟ με διαφορετικές αρμοδιότητες η καθεμία.

  1. Ομάδα Υποστήριξης Φοιτητών ΕΚΟ. Στην ομάδα αυτή, οι εθελοντές παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε φοιτητές που προέρχονται από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες. Ενημερώνουν τους φοιτητές για την Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου και τις παροχές της. Υποστηρίζουν (σε συνεργασία πάντα με το γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας) τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης και προσαρμογής. Τέλος, ορίζεται ένας υπεύθυνος φοιτητής ανά Τμήμα/Σχολή, ο οποίος θα συμβάλλει στη δημιουργία κατάλληλης επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών ΕΚΟ και των διδασκόντων.
  2. Ομάδα προσωπικών συνοδών βοηθών. Στην ομάδα αυτή, οι εθελοντές υποστηρίζουν κυρίως φοιτητές με αναπηρία (τύφλωση, κώφωση, κινητική αναπηρία), ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση τους σε όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες.
  3. Ομάδα υποστήριξης στις τεχνολογίες εκπαίδευσης. Στην ομάδα αυτή, οι εθελοντές αξιοποιούν τις υποστηρικτικές τεχνολογίες της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο τη διαμόρφωση κειμένων, ακαδημαϊκών συγγραμμάτων και σημειώσεων σε μορφές προσβάσιμες από ΑμεΑ, όπως για παράδειγμα, μετατροπή έντυπου υλικού σε ηχητικό για άτομα με προβλήματα όρασης, μετατροπή ηχητικού υλικού σε έντυπη μορφή για άτομα με προβλήματα ακοής, επιμέλεια έντυπου υλικού για τη μετέπειτα μετατροπή του σε γραφή braille. Επίσης, υποστηρίζουν και την ψηφιακή διάχυση και αποτύπωση του προγράμματος.
  4. Ομάδα αθλητικών δράσεων. Στην ομάδα αυτή, οι εθελοντές συμμετέχουν σε δράσεις μαζικού αθλητισμού στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.
  5. Ομάδα κοινωνικών δράσεων / υποστήριξη εκδηλώσεων. Σε αυτή την ομάδα, οι εθελοντές υποστηρίζουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις / ημερίδες / δράσεις που διοργανώνει η ομάδα εργασίας ΕΚΟ. Συμμετέχουν στις δράσεις ενημέρωσης της Πανεπιστημιακής και ευρύτερης Κοινότητας, διαχέουν το ενημερωτικό υλικό της Πράξης.

Αν θέλεις να είσαι και εσύ μέλος αυτού του δικτύου, συμπλήρωσε την φόρμα επιλέγοντας την ομάδα (ή τις ομάδες) που σε ενδιαφέρουν.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr