Ξεκινά σήμερα το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα [2014] σε πέντε αθλήματα

Από σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, ξεκινά το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα στην πόλη της Πάτρας, με τη διεξαγωγή πέντε αθλημάτων: Ποδοσφαίρου φοιτητών, Πετοσφαίρισης φοιτητών-φοιτητριών, Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 Φοιτητών-Φοιτητριών, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φοιτητών-Φοιτητριών και Σκάκι Φοιτητών-Φοιτητριών.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, ορίστηκε από την Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ε.Α.Τ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να διεξάγει το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και σε άλλα γήπεδα της πόλης μας.

Εκπροσωπούνται όλα τα Πανεπιστήμια και Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας μας, με φοιτητές/αθλητές και φοιτήτριες/αθλήτριες, σε ένα αγωνιστικό τριήμερο, συμμετοχών και διακρίσεων.


Η Επιτροπή Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και τα μέλη Ε.Ε.Π Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, προετοιμάζονται για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων και την ιδανική φιλοξενία στις αποστολές.

Το πλήρες πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

ΔΕΥΤΕΡΑ: Τεχνικές συσκέψεις και κληρώσεις για όλα τα αθλήματα

ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ: Διεξαγωγή των αγώνων του ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, στα γήπεδα του Πανεπιστημίου Πατρών, στο γήπεδο της Παναχαϊκής Γ.Ε., της Ε.Α.Π., της Θύελλας Πατρών, του Φωστήρα Οβρυάς, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Ε.Α.Κ Πατρών «Ολυμπιονίκης Δ. Τόφαλος» και των συμμετοχών στο σκάκι στο φουαγιέ του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θα συμμετέχουν πάνω από 340 φοιτητές/αθλητές και φοιτήτριες/αθλήτριες, σε ένα τριήμερο γεμάτο αθλητική ζωή, συμμετοχή και διακρίσεις.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με ικανοποιητικό αριθμό φοιτητών και φοιτητριών σε όλα τα αθλήματα, με τους προπονητές φυσικής αγωγής και συντονιστές: Βασιλείου Νικόλαος, συντονιστής Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Αγγελόπουλος Αριστείδης στην Πετοσφαίριση, Πολυδωρόπουλος Αλέξανδρος στην Καλαθοσφαίριση, Μικρώνης Γρηγόριος και Τσίκας Χρήστος στο Ποδόσφαιρο και Σώρρα Αγγελική στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση και στο Σκάκι.

Πρόκειται για μια σημαντική αθλητική δράση, που αναδεικνύει τον πανεπιστημιακό αθλητισμό και το Πανεπιστήμιο Πατρών ως ένα ανώτατο ίδρυμα που προσφέρει όχι μόνο στην εκπαίδευση και στην έρευνα αλλά και στον αθλητισμό και τον πολιτισμό γενικότερα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr