Στο νέο ερευνητικό έργο PLAY για το άγχος των φοιτητών συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πατρών

Στο νέο ερευνητικό έργο PLAY για το άγχος των φοιτητών συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο νέο ερευνητικό έργο PLAY (Play, Learn, fight back AnxietY). Πρόκειται για ένα διετές έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus+ (Εθνική Αρχή Ελλάδας: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και συντονίζεται από τον καθηγητή Μιχάλη Ξένο του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο έργο συμμετέχουν, επίσης, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η εταιρία Optionsnet στην Πάτρα, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Παιδικής Εκπαίδευσης και Ψυχολογίας (ICEP Europe) στην Ιρλανδία, και το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο ISMAI στην Πορτογαλία.


Το έργο αφορά στο άγχος των φοιτητών που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια. Στην σημερινή εποχή, το φοιτητικό άγχος είναι πλέον αναγνωρισμένο πρόβλημα με ευρείες διαστάσεις στα πανεπιστήμια που συχνά έχουν ειδικές μονάδες ψυχολογικής υποστήριξης. Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθεί ένας τρισδιάστατος εικονικός κόσμος στον οποίο οι φοιτητές θα μπορούν να προετοιμάζονται για τις διάφορες ακαδημαϊκές δραστηριότητες με τέτοιο τρόπο που να μειώνει το άγχος τους. Επιπλέον, ο εικονικός κόσμος θα παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να συζητούν ανώνυμα με κάποιον ειδικό. Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και στις 28-29 Νοεμβρίου 2019 έγινε η εναρκτήρια συνάντηση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr