Ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών – ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών – ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η μεγάλη φοιτητική πορεία με εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στο κέντρο της Πάτρας. Ζήτημα αιχμής των διαδηλωτών ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που ψήφισε το καλοκαίρι η κηβέρνηση. 

Στην πορεία συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι: Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών ΗΥ, Μαθηματικού, Φυσικού, Επιστήμης Υλικών, Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Επιστημών της εκπαίδευσης και κοινωνικής εργασίας, Οικονομικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων ΣΟΦΕΠ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ, 1ο έτος Γεωλογικού, 1ο έτος Νηπιαγωγών, συντονιστικό μετεγγραφέντων, επιτροπή επί πτυχίω Μαθηματικού.


Εικόνες από την πορεία

Απολογισμός φοιτητικής πορείας από το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας: Τι αναφέρει με ανακοίνωση του στα «Φοιτητικά Νέα»:

"Με τεράστια συμμετοχή ολοκληρώθηκε το  μεγαλειώδες φοιτητικό συλλαλητήριο στους δρόμους της Πάτρας που οργάνωσαν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι και επιτροπές. Ο σημερινός ξεσηκωμός αποτελεί συνέχεια του πανελλαδικού παμφοιτητικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Με σύνθημα «άσυλο στη συλλογική διεκδίκηση των φοιτητών-επιστήμη και έρευνα προς όφελος του λαού» οι φοιτητές πλημμύρισαν τους δρόμους της Πάτρας.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα εκτυλίσσεται συντονισμός των φοιτητικών συλλόγων με σκοπό τη διαμόρφωση πλαισίου δράσης το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους της υπόλοιπης Ελλάδας, που συμμετείχαν στο συντονισμό στο Χημείο.

Οι φοιτητές απαιτούν να λυθούν τώρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους.

Πιο συγκεκριμένα διεκδικούν:

  • Να δοθεί τώρα έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σπουδές μας
  • Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών
  • Ένα πρόγραμμα σπουδών ανά επιστημονικό αντικείμενο
  • Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για εύρεση δουλειάς στο επιστημονικό αντικείμενο
  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση το απαράδεκτο νομοσχέδιο που διαγράφει φοιτητές και γενικεύει τα δίδακτρα. 
  • Να μην εξισωθούν τα πτυχία με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων: Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών ΗΥ, Μαθηματικού, Φυσικού, Επιστήμης Υλικών, Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Επιστημών της εκπαίδευσης και κοινωνικής εργασίας, Οικονομικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων ΣΟΦΕΠ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ, 1ο έτος Γεωλογικού, 1ο έτος Νηπιαγωγών, συντονιστικό μετεγγραφέντων, επιτροπή επί πτυχίω Μαθηματικού."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr