Πολιτικών Μηχανικών Παν. Πατρών: Τριήμερη κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών: Τριήμερη κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Τριήμερη κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του φοιτητικού συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 22/10.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Τετάρτη 23/10, την Πέμπτη 24/10 και την Παρασκευή 25/10.


Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Κατάληψη της Σχολής από Τετάρτη 23/10 έως Παρασκευή 25/10
  • Κινητοποίηση στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας την Τετάρτη 22/10
  • 24/10 Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας σε συντονισμό με τους Φοιτητικούς Συλλόγους Πανελλαδικά
  • 25/10 Συμμετοχή εκ νέου στην σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων που καλείται στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μπροστά στην κορύφωση της δράσης για το συλλαλητήριο στις 31/10
  • 31/10 συμμετοχή και οργάνωση του πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΗΧΑΝΙΚΩΝ

31 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!! 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ MAΣ

Μετράμε ήδη σχεδόν 1 μήνα από την έναρξη της νέας χρονιάς έχουμε νιώσει την επίθεση την οποία δεχόμαστε στις σπουδές μας. Έχουμε δει πως η υποχρηματοδότηση έχει χτυπήσει “κόκκινο” με τα πρώτα προβλήματα ήδη να διαφαίνονται και να προστίθενται και άλλα. Συγκεκριμένα:

Πληρώνουμε τα απαραίτητα

Με το καλημέρα δίνουμε 20 έως 25€ για τα σχεδιαστικά μας όργανα.

Μετεγγραφέντες Φοιτητές

Οι πρωτοετείς φοιτητές, αν και το δικαιούνται ακόμη δεν ξέρουν αν θα γίνουν δεκτοί και κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους. Με δεδομένη την μείωση τον εισακτέων  που θα προχωρήσει η νέα κυβέρνηση, οι μετεγγραφέντες βρίσκονται στον αέρα!

Διπλωματικές Εργασίες

Με τον νέο κανονισμό μένουμε περισσότεροι φοιτητές χωρίς διπλωματική. Επιπλέον, μπορούμε να την πάρουμε μόνο μια φορά τον χρόνο και να την ολοκληρώσουμε σε διάστημα ενός χρόνου, με αποτέλεσμα να καθυστερούμε από ένα έως δύο εξάμηνα.

Συγγράμματα

Έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα χωρίς οι φοιτητές να έχουν παραλάβει ακόμα τα συγγράμματα από τον Εύδοξο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική στις σπουδές μας από εκεί ακριβώς που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η επιστολή της νέας υπουργού Ν. Κεραμέως ανοίγει την ατζέντα για το πως ακριβώς θέλουν να μετατρέψουν το Πανεπιστήμιο σε μια επιχείρηση που να πουλά πιστοποιητικά-γνώσεις, στους φοιτητές που θέλουν να μάθουν την επιστήμη τους και να μπορέσουν να βρουν μια δουλειά στο αντικείμενό τους. Αποσυνδέουν το πτυχίο από το επάγγελμα με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν τη γνώση που παίρνουμε ενώ παράλληλα δεν θα μας εξασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Στα Ν+2 χρόνια να διαγράφεσαι, σε μια σχολή με μέσο όρο αποφοίτησης που ξεπερνάει τα 7 χρόνια

Αυτό χτυπάει φοιτητές που δουλεύουν, ώστε να καλύψουν τα έξοδα τους για να σπουδάσουν, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι συνθήκες όλο και δυσχεραίνουν για τα λαϊκά στρώματα και όλο και περισσότερα παιδιά δουλεύουν σεζόν με αποτέλεσμα να χάνονται εξεταστικές.

Εξίσωση των πτυχίων των Κολεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων

Μια πράξη που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ν. Γαβρόγλου για την Ανώτατη με την νομική αντιστοίχηση των πτυχίων των κολεγιών με αυτών του ΑΕΙ. Έρχεται να την εφαρμόσει σήμερα η ΝΔ, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για δίδακτρα στα Προπτυχιακά και με την δημιουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών.

Δίνουν ψίχουλα για τις σπουδές μας την ίδια ώρα που μπουκώνουν με λεφτά επιχειρηματικούς ομίλους

Χρησιμοποιούν αυτή την κατάσταση ώστε με την γενίκευση των διδάκτρων, να γεμίσουν όλα τα μεταπτυχιακά με δίδακτρα για να καλύψουν τα έξοδα των Σχολών.

Σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), επιχειρήσεις δηλαδή να βάζουν χέρι στην έρευνα

Κάτι που συμβαίνει για χρόνια στην σχολή μας, έρευνα που γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες  με την χρηματοδότηση του κράτους να προσανατολίζεται, πως μια επιχείρηση θα βγάλει τσάμπα αποτελέσματα για νέες τεχνολογίες στις Κατασκευές, χωρίς να αποφέρει στο πρόγραμμα σπουδών και να συμβάλει στην βελτίωση των εργαστηρίων. Την ίδια ώρα που έχουμε Σεισμική Τράπεζα κανείς μας δεν έχει μπει μέσα όπως και στα περισσότερα εργαστήρια.

Μπροστά σε όλες αυτές τις αλλαγές θα βρουν τους Φοιτητές απέναντι τους!

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ.

Τώρα φαίνεται ο λόγος που ήταν τόσο βιαστικοί στο να καταργήσουν το άσυλο. Γνωρίζουν ότι η κατάσταση των Πανεπιστημίων με την πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις παλιές και νέες θα γίνει όλο και χειρότερη. Παίρνουν τα μέτρα τους από τώρα για να καταστείλουν την όποια αγωνιστική απάντηση των φοιτητών.

Με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο δινόταν η δυνατότητα στην Αστυνομία να παρέμβει!

Στην Εστία Πατρών πέρυσι δεν εμπόδισε το Άσυλο την Αστυνομία να παρέμβει για διακίνηση ναρκωτικών

Πήραν το άσυλο από τους φοιτητές και το έδωσαν στις επιχειρήσεις και το ΝΑΤΟ!

Για να μπορεί να γίνεται ελεύθερα έρευνα για τα Drones και τα F-16 που βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό της Συρίας

Έρευνα προς όφελος των αναγκών και όχι για τα κέρδη των αφεντικών!

Στόχος τους είναι να αντικατασταθεί η στέρεη επιστημονική γνώση  με αναλώσιμες δεξιότητες που χρειάζονται κάθε στιγμή οι επιχειρήσεις. Για να βγαίνουν πιο φθηνοί εργαζόμενοι για τις επιχειρήσεις, που κοστίζουν πιο φθηνά στο Πανεπιστήμιο. Εκεί στοχεύει και η δημιουργία πτυχίων πολλαπλών ταχυτήτων. Σύμφωνα με την έκθεσή τους οι Έλληνες απόφοιτοι θεωρούνται “overqualified” γνωρίζουν παραπάνω από όσα απαιτεί η αγορά εργασίας και σε συνδυασμό με την επίθεση στα δικαιώματα μας, να δημιουργήσουν πτυχία πολλών ταχυτήτων. Δηλαδή, όπως είναι στο Εξωτερικό λίγα Πανεπιστήμια να παράγουν γνώση και να στελεχώνουν εταιρίες και τα υπόλοιπα να προσφέρουν Τεχνικά Προσόντα. Για αυτό βάζουν στελέχη κατασκευαστικών ομίλων και του ΤΕΕ να διαμορφώνουν το Πρόγραμμα Σπουδών με βάση το πως θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις επιδιώξεις τους και όχι ολοκληρωμένοι επιστήμονες.

Το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε!

Να έχουν ΔΙΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ έστω και οι φοιτητές που χρωστούν έως 8 μαθήματα

Την προσωρινή σίτιση των φοιτητών με την βεβαίωση σπουδών αλλά και την μετακίνηση τους με μειωμένο εισιτήριο

Να μπορέσουν να μπουν όλοι οι μετεγγραφέντες φοιτητές στα εργαστήριά τους

Να μην μπουν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά μας

Διεκδικούμε:

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ, ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ

Να μην περάσει το νομοσχέδιο που φέρνει το διαγραφές για τους φοιτητές που ξεπερνούν τα Ν+2 έτη

Να μην εξισωθεί το πτυχίο μας με αυτό των Κολεγίων, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστήμιων

Ένα πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, με όλη την απαραίτητη γνώση στο πτυχίο. Το πτυχίο μας να είναι η μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

Κρατική χρηματοδότηση που να εξασφαλίζει εκσυγχρονισμό εργαστηρίων, πρόσληψη καθηγητών και συνολική αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών μας

Πρόσβαση όλων των φοιτητών της σχολής στον σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό του Τμήματος

Να ταυτίζεται το κομμάτι της επιστήμης που μαθαίνουμε στην θεωρία με αντίστοιχες εργαστηριακές ασκήσεις

Να πάρουν όλοι όσοι αιτούνται την μετεγγραφή τους, άμεσα, και να καλυφθούν οι ανάγκες τους μέχρι να πάρουν την μετεγγραφή τους

Κάλυψη των εξόδων σε φωτοτυπίες και αναλώσιμα, να καλύπτεται ο απαραίτητος αριθμός φωτοτυπιών από το τμήμα, έτσι ώστε να μπορούμε να τυπώνουμε τις εργασίες μας

Βελτίωση των συνθηκών στην εστία για το θέμα της σίτισης, είτε με την πρόσληψη προσωπικού είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, ώστε να προλαβαίνουν οι φοιτητές να σιτίζονται κατά το διάλειμμά τους

Πρόγραμμα δράσης:

  • ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/10.
  • Κινητοποίηση στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας την Τετάρτη 22/10.
  • 24/10 Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας σε συντονισμό με τους Φοιτητικούς Συλλόγους Πανελλαδικά.
  • 25/10 Συμμετοχή εκ νέου στην σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων που καλείται στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μπροστά στην κορύφωση της δράσης για το συλλαλητήριο στις 31/10.
  • 31/10 συμμετοχή και οργάνωση του πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr